Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Brucoše sveučilišnog Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora pozdravio zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta

 Brucoše sveučilišnog Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora pozdravio zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta

 

 

Na preddiplomskom sveučilišnom Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku danas je započela nova akademska godina 2023./2024. Tim povodom održan je uvodni sat za 11 brucoša ovog jedinstvenog studijskog programa Sveučilišta u Zagrebu koji zajedničkim snagama vode dva najjača tehnička fakulteta u zemlji, Fakultet elektrotehničke i računarstva (FER) i Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB), a sve uz financijsku potporu Grada Šibenika.

Uz voditelja Studija prof. dr.sc. Bojana Trkulju, dobrodošlicu studentima poželio je i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

„Kao nekadašnjem studentu FER-a jako dobro mi je poznat način predavanja profesora i mogu vam kazati da ste odabrali izvrstan studij. Posrijedi je studij budućnosti koji se bavi temama koje su danas izuzetno aktualne. Već osam godina Grad Šibenik stoji iza Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, a potporu ćemo mu pružati i dalje dok god postoji interes i kvalitetan program sveučilišne zajednice“, istaknuo je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika te brucošima poželio mnogo uspjeha u stjecanju budućeg akademskog zvanja.

Okupljene studente prigodnim riječima pozdravio je i izvanredni profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, dr.sc. Goran Krajačić, a potom je voditelj Studija održao predavanje o funkcioniranju i uvjetima studiranja.

„Veselimo se što ćete naše dvorane ispuniti svježim radnim entuzijazmom. Naši profesori vrhunski su stručnjaci u svojem području, pomno odabrani za vas i ovaj jedinstveni sveučilišni studij. Pozivamo vas da zajedno s njima razvijete svoj puni potencijal i pridonesete pozitivnim promjenama u našem društvu“, poručio je voditelj Studija Bojan Trkulja.

Grad Šibenik u svom proračunu za sufinanciranje dislociranog sveučilišnog Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora izdvaja 313.500,00 €.

Uvodni sat za studente prvih godina preddiplomskih stručnih studija danas će biti održan i na Veleučilištu u Šibeniku gdje će novu generaciju studenata pozdraviti dekan dr.sc. Ljubo Runjić u sklopu manifestacije Tjedan brucoša.

  Objavljeno: 02.10.2023, 14:07h