Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Burić na Konferenciji "Može li dalmatinski turizam biti održiv"

Burić na Konferenciji "Može li dalmatinski turizam biti održiv"

 

 

„Može li dalmatinski turizam biti održiv?“ - tema je konferencije na kojoj, uz Ivicu Puljka, Branka Dukića i Matu Frankovića, splitskog, dubrovačkog i zadarskog gradonačelnika, kao panelist sudjeluje i Željko Burić, gradonačelnik Šibenika. U radu skupa kojega,  uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske,  u Poduzetničkom inkubatoru Splitsko-dalmatinske županije u Splitu organizira Televizija Dalmacija aktivno sudjeluju i Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta te čelni ljudi turističkih zajednica dalmatinskih gradova.

Prisutne je uvodno pozdravio Tonči Glavina istaknuvši, uz ostalo, kako je Hrvatska u Europi i svijetu prepoznata po svojim turističkim dosezima, a kao članica Europske unije i sama sudjeluje u kreiranju odluka od značaja za razvitak turizma.

U svom izlaganju dubrovački gradonačelnik Mato Franković izrazio je zadovoljstvo uvođenjem reda u sferu takozvanog masovnog turizma, splitski poteštat Ivica Puljak zauzeo se za rješavanje komunalnih pitanja koja su, kako je kazao, od velikog značaja i za turističke rezultate, dok je Branko Dukić, gradonačelnik Zadra,  govorio o suživotu žitelja Zadra sa svojim gostima.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić, pak, podsjetio je u obraćanju prisutnima na značajna ulaganja u zaštitu spomeničke i kulturne baštine grada Šibenika, osobito fortifikacijskog sustava,  koja su znatno utjecala na turističke brojke.

„Poznato je da Šibenik ima jednu od najvećih starih gradskih jezgri u kojoj su, ilustracije radi, čak 24 sakralna objekta. To ne znači da su naši gosti usredotočeni isključivo na taj dio grada,  već su,  zahvaljujući  brojnim prirodnim i povijesnim znamenitostima te drugim planskim sadržajima, podjednako prisutni gotovo na cijelom gradskom administrativnom području“ – rekao je, između ostalog Burić, najavivši skoro raspisivanje međunarodnog natječaja za područje nekadašnjeg TEF-a, na kojemu će svoje mjesto jednim dijelom naći i luksuzni turistički sadržaji.   Podsjetio je također kako Šibenik zaista bilježi odlične turističke rezultate, no u financijskom smislu, najveći se proračunski prihod bilježi u gospodarstvu i poduzetništvu.

  Objavljeno: 11.11.2022, 12:12h