Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dash i Šibenik slave Europski tjedan mobilnosti

Dash i Šibenik slave Europski tjedan mobilnosti

 

 

Grad Šibenik kontinuirano prati najnovije trendove tako da je ovoga ljeta, ustupanjem javnih površina u suradnji sa Županijskom lučkom upravom, podržao i uvođenje sustava električnih romobila kao najmodernijeg rješenja u segmentu mikro mobilnosti s osjetnim unapređenjem mogućnosti izbora u gradskom prijevozu. Tvrtka Dash.City surađuje s gradovima s ciljem rješavanja prometnih problema istovremeno se prilagođavajući gradskoj arhitekturi, estetici i postojećoj prometnoj infrastrukturi.

Nastojeći biti ne samo pružatelj vrhunske usluge, nego i prijatelj Šibenčanima i posjetiteljima Krešimirovog grada, cilj Dash sustava dijeljenja električnih romobila je smanjenje problema s parkiranjem, prometnih čepova i onečišćenja okoliša. Sustav baziran na stanicama za najam povrat i punjenje električnih romobila omogućava korisnicima vožnje na kratkim i srednjim relacijama na ekološki prihvatljiv način, vodeći pritom računa da gradske ulice ne budu zatrpane romobilima kako je to slučaj kod drugih sličnih sustava koji nemaju stanice za parkiranje i punjenje romobila. Dash sustav jamči raspoloživost romobila 24/7 kao i konstantno punjenje baterija romobila parkiranih u za to predviđene stalke.

Šibenik je nakon Zadra, Crikvenice i Biograda, među prvim gradovima ne samo u Hrvatskoj, nego u cijelom svijetu, koji je uveo sustav električnih romobila sa stanicama. Uoči Europskog tjedna mobilnosti koji traje od 16. rujna i završava 22. rujna s takozvanim Danom bez automobila, ali i kao uvod u jesenski dio sezone vožnje romobilima, Dash za sve građane i posjetitelje Šibenika snižava cijenu najma na samo 1 kunu po minuti što je dvostruko niža cijena od ljetne. Akcija traje sve do zimske pauze koja će nastupiti ovisno o vremenskim prilikama.

Ovo je odličan povod za sve postojeće i nove korisnike da sebi i svojim obiteljima i prijateljima priušte cjenovno povoljan alternativni prijevoz. Provozajte se gradom, uživajte u pogledima ili se samo brzo i jednostavno prebacite od točke A do točke B dok obavljate svoje dnevne aktivnosti.

Europski tjedan mobilnosti idealno je vrijeme da ostavite automobil kod kuće i provedete nezaboravan dan na otvorenom na ovom sve popularnijem prijevoznom sredstvu, bez potrebe da za romobil izdvajate nekoliko tisuća kuna. Ako niste još probali, iskoristite priliku već ovih dana i unajmite električni romobil na jednoj od tri gradske lokacije! Turista je sve manje pa je upravo sad najbolja prilika stati na ove male „beštije“ i baciti đir s vjetrom u kosi!

A korištenje je jednostavno da jednostavnije ne može biti. Dovoljno je skinuti besplatnu mobilnu aplikaciju na vaš pametni telefon, unijeti najosnovnije podatke i krenuti u vožnju uz slogan “Stojiš, a ideš!” :)

Google Play Store:

https://play.google.com/store/apps/details?id=city.dash.app

App Store:

https://apps.apple.com/hr/app/dash/id1458626512

 

 

 

  Objavljeno: 16.09.2020, 08:28h