Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Delegacija Europske komisije posjetila gradonačelnika Željka Burića

Delegacija Europske komisije posjetila gradonačelnika Željka Burića

 

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić primio je danas sedmeročlanu delegaciju Europske komisije na čelu sa Sofijom Alves, ravnateljicom Glavne uprave za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije, a na susretu se razgovaralo o šibenskim gradskim projektima koji su realizirani sredstvima Europske unije.

Skupu su, uz sudomaćine – Danijela Miletu, zamjenika gradonačelnika i Petra Mišuru, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika,  prisustvovali i Aida Liha Matejiček, voditeljica Odjela za Hrvatsku i Rumunjsku Europske komisije te Spomenka Đurić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Prilikom susreta gradonačelnik je gostima ukratko predstavio Šibenik, njegovu povijesnu i kulturnu baštinu, prirodne,  gospodarske i poduzetničke potencijale te ključne projekte ostvarene sredstvima EU čijom je realizacijom postao grad visokog školstva,   atraktivna turistička destinacija i potencijalno odredište ulagača iz cijele Europe.

 „Transformacija i uzlet Šibenika u grad poduzetništva, visokog školstva, turizma, kulture, gospodarstva i europskih standarda   činjenice su kojima se možemo ponositi, a sve je to, velikim dijelom, omogućeno sredstvima Europske unije“ – kazao je gradonačelnik Burić.

Na kraju sastanka gospođa Sofia Alves gradonačelniku Buriću poklonila je zastavu Europske unije, a delegacija je,  u nastavku posjeta Šibeniku,  obišla dio realiziranih europskih projekata u gradu.

  Objavljeno: 28.06.2024, 12:09h