Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Dva najdugovječnija projekta iz šibenskog gradskog proračuna u završnoj fazi

Dva najdugovječnija projekta iz šibenskog gradskog proračuna u završnoj fazi

 

 

Grad Šibenik već nekoliko godina najavljuje uređenje parkirališta na Vidicima na takozvane „tri trake“ i izgradnju dijela ulica Nova 7 i Nova 8 u Njivicama te ih uvrštava u gradske proračune, ali do realizacije istih ne dolazi. Ipak, na najavu skorog početka radova ukazuje činjenica kako su upravo otvorene ponude za najpovoljnijeg izvođača radova u Novoj 7 i 8, te kako je za Vidike, nakon provedenog postupka javnog savjetovanja u sklopu javne nabave, natječajna dokumentacija poslana u Narodne novine.

„Iako ovi projekti nisu financijski prezahtjevni, namučili smo se u svim njihovim fazama pripreme. Na Vidicima se zadnje zapelo radi par kvadrata, za izlaz s parkirališta nužno potrebnog, privatnog zemljišta, a u Njivicama su se projekti mijenjali četiri do pet puta radi susjeda koji bi se na terenu složili s predloženom trasom ulice, da bi u fazi uvida u lokacijsku dozvolu izražavali svoje nezadovoljstvo i protivljenje. Na kraju smo uspjeli sve zadovoljiti i posložiti dokumentaciju sukladno i propisima i željama stanara ili vlasnika parcela u tim dijelovima grada, no potrajalo je“, kazao je zamjenik šibenskog gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Otvorena ponuda za izgradnju i rekonstrukciju dvije od tri dionice ulica u Njivicama je na 90.707,06 eura. Nakon pregleda ponude, i ako ista bude u svim segmentima ispravna, Grad Šibenik će potpisati ugovor s izvođačem radova, nakon čega bi radovi počeli najkasnije u travnju ove godine. Za Vidike, u sklopu kojih se uređuje i osvjetljava 69 parkirnih mjesta s adekvatnim prometnim ulazom i izlazom, je procjena vrijednosti radova 66.700,00 eura, a izvođač radova bi se trebao znati krajem travnja. Svi novčani iznosi su bez PDV-a.

„Sve što smo zacrtali, to i realiziramo. Nešto prije, nešto kasnije. Prije nego naši sugrađani ugledaju radnike i bagere, trebamo napraviti niz aktivnosti; od rješavanja prostorno-planske dokumentacije, izrade geodetske podloge, idejnog rješenja, idejnog projekta, očitovanja i potvrda tijela s javnim ovlastima, lokacijske dozvole, parcelacijskog elaborata, provedbe istog u katastru, rješavanja imovinskih odnosa, glavnog projekta, građevinske dozvole, izvedbenog projekta, izrade modela financiranja i održivosti, pronalaženja financijskih sredstva i prijave na europske natječaje do izrade dokumentacije za javnu nabavu i izbora izvođača radova. Svi ovi postupci traju doslovno godinama. U ovom procesu nam nerijetko odmažu pojedini naši sugrađani koji bi rado imali kompletnu infrastrukturnu opremljenost, ali na račun odricanja ili ustupaka isključivo svojih susjeda“, rezimirao je Mileta.

  Objavljeno: 01.03.2023, 10:02h