Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Finalni okršaj za prestižnu titulu i Lulasovu Zlatnu fritulu!

Finalni okršaj za prestižnu titulu i Lulasovu Zlatnu fritulu!

 

 

Tradicionalno gurmansko natjecanje u pripremanju fritula i ove će se godine održati na dan Proslave, u subotu 17. prosinca s početkom u 20 sati. Stručni žiri koji će u subotu odabrati ovogodišnju najbolju fritulu sastao se sinoć u ugodnom ambijentu Kušaonice Vinoplod Vinarije Šibenik i odabrao devet ekipa koje su zadovoljile kriterije za ulazak u finale, tako da će nam se u kulinarskom ogledu na Adventuri predstaviti: Gimnazijalke, Di ima šušta, ima i gušta!, Luline, Bilička fritul'ca, Luline 2, I u dobru i u zlu, Bolje od najboljih, Najljepša mama Hrvatske i Purgerice.

Dvama su se iskusnim nepcima Fritulade – onom dogradonačelnika Danijela Milete i ravnatelja gradskog muzeja, Željka Krnčevića – u ocjenjivanju priključila i dva nova, ona profesionalnih chefova Krešimira Glavine i Grge Bačelića. Finale natjecanja odvit će se u poznatom formatu, na donjoj etaži Parka, a vodit će ga šibenski masterchef Valerio Baranović. Sve sastojke koji će finalistima biti potrebni za pripremu osigurao je trgovački lanac Djelo. Glazbeni je dio Fritulade i ove godine pod upravljanjem Adventurinog DJ dvojca, Kraljeve straže, odnosno Milana Živkovića i Rade Kristića, koji se ovim nastupom opraštaju od dugogodišnje rezidencije na Adventuri.

''Pozivamo sve Adventuriste da nam se u Parkiću priključe već od 16 sati  jer na najvećem ekranu u gradu bodrimo i naše Vatrene u borbi za broncu!'' – pozivaju organizatori.

A nakon proglašenja pobjednika Fritulade, u 22.30 sati započinje i posebno osmišljena šetnja gradom u organizaciji turističkih vodiča Mihovil. ''Šetnju završavamo točno u ponoć kod crkve sv. Nikole gdje još i danas jedna obitelj ručno slavi zvonima. Toplo se obucite, ali ponesite i rakijice da se bolje zagrijemo!'' – poručuju iz Udruge.

  Objavljeno: 15.12.2022, 08:41h