Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gostovanje redatelja, filmovi, koncert, španjolski ples, dječji program i zanimljiv panel - sve to u Arsenu ovaj tjedan

 Gostovanje redatelja, filmovi, koncert, španjolski ples, dječji program i zanimljiv panel - sve to u Arsenu ovaj tjedan

 

 

Pred posjetiteljima Kuće umjetnosti Arsen iznimno je bogat tjedan; 'Panel znanstvenice' o ravnopravnosti spolova u znanosti, koncert 'My Jazzy Valentine' akustičnog dua Sara & Jappa, filmovi 'Uboga stvorenja', 'Prošli životi', 'Stranci', 'Slatka Simona' uz gostovanje redatelja te dječja predstava 'Čarobna kapa' i film 'Moj život kao Lotta' u sklopu Bubamarca.


ART KINO ARSEN

Novi film proslavljenog grčkog filmaša Yorgosa Lanthimosa Uboga stvorenja nominiran je za Oscara u čak 11 kategorija, a na programu je u srijedu u 18 sati. Jedan od najhvaljenijih ostvarenja ove sezone potvrda je plodonosne suradnje jednog od najzanimljivijih redatelja suvremene kinematografije i holivudske glumačke zvijezde Emme Stone. Ova pomaknuta SF romantična komedija čija je radnja smještena u viktorijansko doba, prati fantastičnu evoluciju Belle Baxter. Mladu ženu s ruba smrti u život je vratio briljantni, odvažni znanstvenik dr. Godwin Baxter (Willlem Dafoe).

Hvaljeni filmski prvijenac 'Prošli životi' južnokorejsko-kanadske kazališne redateljice i dramaturginje Celine Song melankolična je ljubavna priča koja prati Noru i Haea Sunga od njihovog osnovnoškolskog prijateljstva do sporadičnih, neočekivanih kontakata i sudbonosnih susreta desetljećima kasnije. S dvije nominacije za Oscara film stiže na Arsenovo platno u srijedu u 21 sat.

Drama 'Stranci' britanskog redatelja Andrewa Haigha progovara o gubitku i ljubavi scenarista Adama i tajanstvenog Harryja koji se jedne noći slučajno susretnu na praznom hodniku svoje londonske zgrade. Među njima se ubrzo razvija veza te Adam, ponukan novim poznanstvom i sjećanjima na svoje odrastanje, odluči posjetiti rodni grad i roditelje. U glavnim ulogama pojavljuju se Andrew Scott i Paul Mescal, a soundtrack je prava glazbena poslastica ispunjena hitovima kultnih britanskih bendova Frankie Goes to Hollywood, Blur i Pet Shop Boys. Film je na rasporedu u subotu u 18 sati.

U subotu u 20.30 sati u Arsena stiže redatelj Igor Mirković šibenskoj publici osobno predstaviti svoj triler 'Slatka Simona' koji prikazuje sve što se događa u svijetu cyber-sexa. Film je potpuni zaokret u redateljevom opusu kojeg pamtimo po kultnim  dokumentarcima 'Novo, novo vrijeme' i 'Sretno dijete' i serijalu Crno-bijeli svijet. Glumce predvode Toma Medvešek, Tina Keserović, Maja Jurić, Jerko Marčić, Nela Kocsis, Kristijan Ugrina i Paško Vukasović, a svoju prvu ulogu ovom prilikom odigrala je glazbenica Dunja Ercegović (Bad Daughter, Lovely Quinces).

PANEL

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti, šibenska Udruga Edukacijski inkubator organizira zanimljiv panel na temu ravnopravnosti spolova u znanosti. 'Panel znanstvenice' će se održati u Arsenu u ponedjeljak u 18 sati. Cilj ovog obilježavanja je potaknuti što više žena i djevojaka na uključivanje u znanost, promovirati razvoj karijere u znanosti i povećati svijest o doprinosu žena u znanosti. Ulaz je slobodan i moguć do ispunjenja kapaciteta dvorane.

KONCERT

Koncert pod nazivom 'My Jazzy Valentine' akustičnog duo Sara & Jappa iz Splita na rasporedu je u utorak u 20 sati. U Arsena stižu dan prije Valentinova s repertoarom obogaćenim poznatim ljubavnim pjesmama i evergreen melodijama izvođača poput Elle Fitzgerald, Nat King Colea, Franka Sinatre, Peggy Lee, Tonyja Benneta i mnogih drugih. Ovaj duo prvi se put predstavio publici u jazz izdanju u ljeto 2016., a svoj 'My Jazzy Valentine' do sada uspješno održali uz izniman odaziv publike pet godina zaredom u sklopu jazz ciklusa u Gradskom kazalištu lutaka Split te u HNK Zadar.

PLESNA PREDSTAVA

'Flamenco en vivo' u Kuću umjetnosti Arsen donosi flamenko u najtipičnijem današnjem formatu, a to je tablao koji naziv nosi prema platformi na kojoj plesači izvode svoju koreografiju. Danas je flamenko muzički fenomen koji je nadišao granice izvorne zemlje i sljedbenike ima diljem svijeta. Uz glazbu uživo pjevačice Nine Ćorić i gitarista Josea Ismaela, publika će uživati u strastvenom plesu španjolske plesačice Paule Carmone i slovenskog plesača Mitje Obeda u petak u 20 sati.

BUBAMARAC

'Čarobna kapa' interaktivna i komična je priča o klasičnoj borbi dobra i zla nastala prema adaptaciji bajke braće Grimm. Predstavu izvode glumci Teatra Barakuda u Arsenu ove subote u 11 sati.

Uzbudljiva misterij-drama 'Moj život kao Lotta' za veliko će platno prikovati oči cijele obitelj, a na rasporedu je u nedjelju u 11 sati.

ULAZNICE

Ulaznice za sve programe Kuće umjetnosti Arsen dostupne su online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen, a podsjećamo da članovi Kluba prijatelja uz predočenje članske iskaznice pri kupnji ulaznica na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust.

  Objavljeno: 12.02.2024, 11:40h