Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad će osigurati adekvatan prostor za Studij

Grad će osigurati adekvatan prostor za Studij

 

 

Grad Šibenik intenzivno radi na planu infrastrukturnog projekta prenamjene prostora bivše vojarne Palacine za potrebe dislociranog Studija energetike i zaštite okoliša u Šibeniku.

Gradonačelnik dr. Ante Županović izvijestio je o tome na radnom sastanku rektora Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Aleksu Bjeliša, dekana Fakulteta elektrotehnike i računarstva prof. dr. sc. Nedjeljka Perića i dekana Fakulteta strojarstva i brodogradnje prof. dr. sc. Ivana Juragu te dr. sc. Danicu Ramljak koja je regionalni ekspert Svjetske banke u području znanosti i inovacija.

Dok traju pripreme za prenamjenu prostora bivše vojarne Palacine, gradonačelnik dr. Ante Županović obvezao se pronaći adekvatan privremeni prostor u gradu kako bi nastava na dislociranom studiju, koji Sveučilište u Zagrebu i Institut Ruđer Bošković namjeravaju pokrenuti s partnerskim institucijama, započela što skorije.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš na spomenutom sastanku je predložio formiranje operativnih skupina  koje će voditi projekt i koje bi se sastojale od predstavnika Grada, Županije i Sveučilišta. Prof. dr. sc. Nedjeljko Perić  upoznao je prisutne s  procesom  i načelnim rezultatima pripremljenog programa budućeg studija u Šibeniku. Dr. sc. Danica Ramljak osvrnula se na mogućnosti financiranja studija iz strukturnih fondova EU te Fonda Svjetske banke i Europske komisije koji se nalazi u pripremi, a u čijoj izradi i koordinaciji gospođa Ramljak aktivno sudjeluje kao regionalni ekspert. Očekuje se da će to biti fond iz kojeg će Hrvatska povući sredstva za obrazovanje, znanost i inovacije.

Posebno je naglašena važnost grada Šibenika kao lokacije za ovaj moderni studij za daljnje strateško razvijanje gospodarstva. Obrazovanje stručnjaka s područja energetike i zaštite okoliša dodatni je impuls razvoju tih privrednih grana, a vlastiti kadar postaje temelj što uspješnijem privlačenju investitora koji će ulagati u navedena interesna područja.

Gledajući u pojedinim aspektima i generalno, riječ je o projektu od strateške važnosti za Šibenik i Šibensko – kninsku županiju, i obje institucije zajedničkim snagama aktivno sudjeluju u realizaciji ovog projekta. Shodno tome, sa svim koracima, kao i rezultatima održanog sastanka, upoznat je i župan Goran Pauk koji inicijativi pruža punu podršku.

Na posljetku je dogovoren naredni sastanak koji će se, u širem sastavu, održati u Zagrebu.

  Objavljeno: 07.01.2013, 12:29h