Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad Šibenik ishodovao lokacijsku dozvolu za novo prometno rješenje zone spoja Ražina i Ražina Donjih

Grad Šibenik ishodovao lokacijsku dozvolu za novo prometno rješenje zone spoja Ražina i Ražina Donjih

 

 

Grad Šibenik je ishodovao pravomoćnu lokacijsku dozvolu za zahvat rekonstrukcije Ulice narodnog preporoda, koja spaja Ražine i Ražine Donje, s izgradnjom pješačkih i biciklističkih koridora, kao i izgradnjom novih nadvožnjaka iznad postojeće željezničke pruge, uz rekonstrukciju postojećih cestovnih raskrižja koja se nalaze na predmetnoj dionici.

"'Poslovnih aktivnosti koje paralelno radimo ima mnogo. Nije moguće sve potrebe zadovoljiti odmah i sad, no svi bitni infrastrukturni projekti polako dolaze na red, pa tako i lokacijska dozvola za novo prometno rješenje zone spoja Ražina i Ražina Donjih. Dokumentacija za ovaj idejni projekt nas je koštala 25.715 eura. Ako pitate kad će se početi s izgradnjom, do izbora izvođača radova je potrebno odraditi još niz aktivnosti, uključivo pronalazak ili osiguranje financijskih sredstava, no sljedeći korak nam je izrada parcelacijskog elaborata, a zatim izrada glavnog projekta. Treba i vlasnički porediti neke čestice. U ovogodišnjem proračunu imamo rezervirano 60.000 eura za daljnju dokumentaciju" - kazao je zamjenik šibenskog gradonačelnika,  mr.sc. Danijel Mileta.

Zahvat je planiran u duljini 800 metara uz izgradnju i rekonstrukciju četverokrakog križanja na spoju tvornice IMPOL i trgovačkog centra GAK na Ulicu narodnog preporoda tik uz nadvožnjak i izgradnju kružnog toka na križanju ulica Narodnog preporoda, Krapanjske ceste, Žaborićke ulice, ulaza u tvornicu IMPOL i trgovački centar GAK, uz uređenje okolnih privoza i prilaza dužinom čitavog zahvata. Rekonstruirat će se i trokraka raskrižja ulica Uz prugu kod mosta, Ražinske ulice i Put Egera s Ulicom narodnog preporoda.

Uz istočni rub postojećeg cestovnog nadvožnjaka iznad željezničke pruge će se izgraditi novi, a postojeći nadvožnjak u potpunosti rekonstruirati. Nadvožnjaci su planirani raspona 19 metara i poprečnog profila u širini koja omogućuje nesmetanu komunikaciju pješaka, biciklista i automobila.

Duž Ulice narodnog preporoda planirana je rekonstrukcija kolnika, izgradnja traka za lijeve skretače, izgradnja središnjih i krajnjih zelenih površina s autohtonim biljem, te uređenje i izgradnja autobusnih stajališta. Postojeće željezničke tračnice koje nisu u funkciji i nalaze se duž ovih ulica će se ukloniti.

Ovim rješenjem uređenja cjelokupnog prostora su očuvane tri zone uz zapadni rub zahvata:  Zona A uz četverokrako križanje površine 1020 m², Zona B između Ulice narodnog preporoda i IMPOL-a površine 1130 m² i Zona C uz rub Krapanjske ulice površine 1375 m², koje se čuvaju za smještaj društvenih sadržaja kao što su biciklistički pump-trek poligon, skate park, dječja igrališta, trim staza, društvene igre na otvorenom, vježbališta na otvorenom ili,  pak,  neko drugo rješenje koje će biti definirano u suradnji s predstavnicima gradskih četvrti, a do izgradnje sadržaja one mogu egzistirati kao zelene površine.

"Ovo je nastavak rješavanja problematičnih cestovnih i pješačkih dionica i raskrižja na cijelom području grada Šibenika. Počevši od rekonstrukcije raskrižja Ulice Stjepana Radića i Bosanske, preko nogostupa do i kroz Brodaricu i Ražine ili cestovnog ulaza u Žaborić, do izvedbe praktički novih čvorova Meterize i Rokići. Pri samom smo kraju izrade cjelokupne dokumentacije za nova rješenja čvorova Njivice i Mandalina, te za nogostup duž Ulice Bribirskih knezova u Crnici, a izvođač radova na Jadranskoj magistrali na raskrižju za Zaton i Raslinu bi se trebao znati kroz ožujak" -  zaključio je Mileta.

 

 

  Objavljeno: 02.01.2023, 11:59h