Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad Šibenik izrađuje dokumentaciju za uređenje platoa ispred svetišta Gospe Vrpoljačke

Grad Šibenik izrađuje dokumentaciju za uređenje platoa ispred svetišta Gospe Vrpoljačke

 

 

Grad Šibenik je krajem prošle godine krenuo u izradu dokumentacije za uređenje javnog prostora ispred Biskupijskog marijanskog svetišta Gospe Vrpoljačke. Osmislit će se izgled platoa oko sakralnog objekta i izraditi kompletna projektna dokumentacija buduće dvorane za ispraćaj pokojnika.

„U suradnji s Mjesnim odborom Vrpolje i lokalnim svećenikom Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, a na inicijativu gradskog vijećnika iz Vrpolja, pristupili smo ovome projektu i za njega u ovogodišnjem proračunu osigurali sredstva u iznosu 100 tisuća eura. Upravo smo dobili prve 3D rendere ili vizuale ispraćajne dvorane s okolišem, te smo vrlo zadovoljni viđenim“ - kazao je zamjenik šibenskog gradonačelnika,  mr.sc. Danijel Mileta.

Ovim rješenjem će se predvidjeti i parkirališne površine,  prostori za periodične ugostiteljske namjene u dane vjerskih blagdana i prigodnih događanja, mirna zona za vjernike te nogostup i hortikulturna opremljenost. Dozvolu za gradnju Grad Šibenik namjerava ishoditi do jeseni tekuće godine.

„Već godinama u suradnji s predstavnicima lokalnog stanovništva definiramo investicije po gradskim četvrtima i naseljima. Osim dječjih igrališta, u posljednje vrijeme su popularni zahtjevi za izgradnjom dvorana za ispraćaj pokojnika, tako da za njih, osim u Vrpolju, rješavamo vlasničke odnose na groblju sv. Ivana u Slivnom te pravni spor za dvoranu na mjesnom groblju u Zatonu“ -  rezimirao je Mileta.

  Objavljeno: 14.02.2023, 14:02h