Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad Šibenik je domaćin 8. Skupštine mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa

Grad Šibenik je domaćin 8. Skupštine  mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa

 

 

Godišnje okupljanje članova mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE i ostalih zainteresiranih dionika u području održivog prometa održat će se 18. lipnja 2021. u hibridnom (mješovitom) obliku u Multimedijalnoj dvorani “Kuća umjetnosti Arsen” u Šibeniku te putem platforme ZOOM. U sklopu Skupštine održat će se bogat i raznovrstan program okruglog stola pod nazivom “Mjere za održivu urbanu mobilnost u turističkim destinacijama”.

Program će započeti godišnjom Skupštinom na kojoj će prisutni biti upoznati s radom mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE u prethodnoj godini, izjavom Političkog odbora za 2021., programom rada u ovoj godini te prijedlogom promjene Statuta.

Okrugli stol "Mjere za održivu urbanu mobilnost u turističkim destinacijama"
(11.30 – 17.00 sati)

Nakon uvodnog predstavljanja teme okruglog stola, Šime Erlić iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Republike Hrvatske predstavit će financiranje projekata održive mobilnosti i turizma.

Središnji dio događanja posvećen je brojnim primjerima dobre prakse održive urbane mobilnosti u turističkim središtima. Projekt integrirane mobilnosti na području Grada Šibenika koji je usmjeren na istovremeno rješavanje niza utvrđenih razvojnih izazova iz sektora prometa na području grada, predstavit će Petar Mišura iz šibenske gradske uprave. Aljaž Plevnik iz Urbanističkog instituta Republike Slovenije prezentirat će plan mobilnosti za turističko područje Rogle, gdje se nalazi jedno od značajnijih skijališta u Sloveniji. Anđelina Lučić iz srpske općine Čajetina govorit će o izazovima izrade Plana održive urbane mobilnosti za turstičku destinaciju Zlatibor, poznato klimatsko lječilište na jugozapadu Srbije.

Tijekom okrugog stola, osvrnut ćemo se i na upravljanje parkingom u turističkim destinacijama kroz primjer provedbe europskog projekta Park4Sump, koji će predstaviti Tom Rye, vodeći europski stručnjak u području održive urbane mobilnosti i predavač prometnih politika na norveškom Sveučilištu u Moldeu.

Maja Bakran Marcich iz Generalne uprave za mobilnost i promet Europske unije predstavit će Strategiju za održivu i pametnu mobilnost kojom se postavljaju temelji za zelenu i digitalnu preobrazbu prometnog sustava EU-a i njegovu otpornost na buduće krize.

Dragica Lupić iz ZET-a ( Zagrebački električni tramvaj d.o.o.) prezentirat će projekt nove zagrebačke žičare, dok će o cikloturizmu na području Bosne i Hercegovine i njegovoj važnosti za razvoj turizma u ruralnim područjima, nešto više reći Tihomir Dakić iz banjalučkog Centra za životnu sredinu.

Grad Beograd, jedan od finalista nagrade SUMP za 2020. godinu, predstavit će primjer razvoja urbane mobilnosti na svom području. Grad Beograd je usvojio Plan održive urbane mobilnosti krajem 2020. godine, nakon procesa izrade koji je trajao godinu dana.

Kraj bogatog programa završit će panel raspravom „Pametna mobilnost u turističkim destinacijama za postizanje mjera održive urbane mobilnosti” u kojoj sudjeluju:

Maja Čeko, Grad Šibenik
Slavko Štefičar, Uprava za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije, Ministarstvo turizma i sporta RH
Klara Danilović, Stalna konferencija gradova i opština u Srbiji
Predrag Brlek, Sveučilište Sjever
Krešimir Dvorski, Dash city

Za sve sudionike bit će organiziran posjet novoj podzemnoj garaži “Poljana” i obilazak centra Šibenika uz pratnju turističkog vodiča. Dan prije, održat će se sastanci Akademskog te Upravnog i Političkog odbora Mreže.

PRIJAVA
Sudjelovanje potvrdite najkasnije do ponedjeljka 14. 6. 2021.  putem on-line obrasca na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/3f1z8O1

Program uživo održat će se u Multimedijalnoj dvorani “Kuća umjetnosti Arsen” (Obala hrvatske mornarice 1, Šibenik). Svim sudionicima koji će sudjelovati online, dan prije događanja bit će poslana poveznica na ZOOM.

O mreži CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa

To je mreža gradova i drugih dionika, koji se na području Slovenije i Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije bave održivim planiranjem i upravljanjem mobilnošću u gradovima. Cilj mreže je prijenos znanja i dobre prakse te osmišljavanje zajedničkih projekata kojima će se financirati buduće aktivnosti održivog prometa i bolje mobilnosti. Od 2021. do 2024. koordinator mreže je Grad Zagreb. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice ima ulogu Tajništva mreže.

Više o mreži: https://civinet-slohr.eu/

  Objavljeno: 10.06.2021, 11:12h