Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad Šibenik pokrenuo javnu nabavu za obnovu osnovne škole Petra Krešimira IV

 Grad Šibenik pokrenuo javnu nabavu za obnovu osnovne škole Petra Krešimira IV

 

 

Pozivom na dodjelu bespovratnih sredstava Energetska obnova zgrada javnog sektora koji se financira iz Mehanizma za oporavak i otpornost Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine je Gradu Šibeniku stavilo na raspolaganje bespovratna sredstva za obnovu osnovne škole Petar Krešimir IV na Šubićevcu u iznosu od 2,1 milijun eura, odnosno maksimalan iznos koji se mogao osvojiti. Upravo je u tijeku prethodno savjetovanje objavljeno u Narodnim novinama koje predstavlja prvi korak procedure javne nabave izvođača radova.

„Cilj projekta je provođenje dubinske obnove zgrade kojom će se kroz implementaciju mjera energetske učinkovitosti postići ušteda godišnje potrebne toplinske energije za grijanje od 340 MWh/god, smanjenje godišnje primarne energije od 782 MWh/god uz povećanje udjela energije iz obnovljivih izvora u godišnjoj isporučenoj energiji te značajno smanjenje emisije CO2 od u odnosu na stanje prije obnove. U sklopu iste obavit ćemo niz radova koji uključuju i dugo očekivano totalno renoviranje krova školske sportske dvorane i zamjenu parketa. Takva kombinacija radova je dobitni model kojeg smo koristili prilikom obnova sportske dvorane Baldekin i sportskog objekta Mininac, odnosno prilikom niza obnova dječjih vrtića i osnovne škole Juraj Šižgorić.“, kazao je zamjenik šibenskog gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Mjere energetske učinkovitosti koje su obuhvaćen ovim projektom se sastoje od građevinskih, strojarskih i elektrotehničkih mjera te uključuju: obnovu ovojnice zgrade (fasada i vanjska stolarije), ugradnja novih tehničkih sustava zgrade koji uključuju tehničku opremu za grijanje, hlađenje, ventilaciju, klimatizaciju i pripremu PTV-a - promicanje korištenja OIE (ugradnja dizalice topline zrak/voda), ugradnju fotonaponskih sustava za proizvodnju električne energije iz OIE za potrebe zgrade, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom, uvođenje sustava daljinskog očitanja potrošnje energenata i vode i unaprjeđenje sustava za smanjenje potrošnje vode. Osim mjera energetske učinkovitosti Projekt uključuje i mjere povećanja sigurnosti u slučaju požara te sljedeće horizontalne mjere: mjeru za osiguranje pristupačnosti osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, mjere ugradnje elemenata zelene infrastrukture koje obuhvaćaju uređenje i ozelenjavanje postojećih zelenih površina te izvedbu ozelenjenih pročelja zgrade, mjeru održive urbane mobilnosti koja obuhvaća izvedbu parkirališta za bicikle, mjeru elektromobilnosti koja obuhvaća izvedbu punionice za punjenje električnih bicikla s pripadajućom infrastrukturom.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta s uključenim PDV-om je 4 milijuna eura, a početak radova se očekuje u trećem kvartalu ove godine.

„Kad govorimo o daljnjim obnovama javnih objekata, osigurali smo financijska sredstva i osvojili sufinanciranje za obnovu objekta sportskog centra Ljubica u Crnici, Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku i Gradske knjižnice Jurja Šižgorića, dok nam je projekt obnove Muzeja grada Šibenika na evaluaciji kod nadležnog ministarstva.“, zaključio je Mileta.

  Objavljeno: 22.04.2024, 13:50h