Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad Šibenik pridružuje se projektu očuvanja okoliša putem rada u kulturi i umjetnosti

Grad Šibenik pridružuje se projektu očuvanja okoliša putem rada u kulturi i umjetnosti

 

 

Grad Šibenik pridružuje se Manchesteru, Mantovi i Wroclavu u provedbi projekta C Change čiji cilj je podizanje svijesti o onečišćenju i klimatskim promjenama kroz rad u kulturi. Tema čitavog projekta je način na koji kultura i umjetnost sinergijom mogu direktno utjecati na smanjenje onečišćenja i klimatskih promjena.

Tim povodom Grad Šibenik je protekla dva dana bio domaćin projektnim partnerima iz Manchestera. S predstavnicima šibenske Gradske uprave obavljen je niz radnih sastanaka, a pridružili su im se i predstavnici institucija iz područja kulture i zaštite okoliša te pojedinci iz civilnog sektora, kulture i umjetnosti. U sklopu teme raspravljalo se o načinima na koji je moguće još efikasnije utjecati na lokalno stanovništvo po pitanjima važnosti zaštite okoliša i negativnim posljedicama klimatskih promjena.

 

Projektni tim i partnere pozdravio je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta: „Očuvanje okoliša jedan je od najvećih izazova na kojeg moderno društvo treba odgovoriti. Grad Šibenik već niz godina izvodi projekte energetskih obnova škola, vrtića i ostalih institucija čime pomažemo okolišu i  smanjujemo troškove redovnog održavanja zgrada. Naši kulturni radnici i umjetnici imaju mogućnost prenijeti poruku na jedan drugačiji način i stoga mi je jako drago što će se i oni kroz ovaj projekt aktivno uključiti u borbu za čist i zdrav okoliš.“

 

Projekt C Change iz programa URBACT 2017. godine završio je prvu fazu i trenutno se aplicira za drugu fazu. U njoj se gradovima Manchesteru, Mantovi i Wroclawu pridružuju tri nova grada, među kojima je i Šibenik. Grad Šibenik u projekt je pozvan kao partner zbog snažnog kulturnog sektora i velikog iskustva u apliciranju i provođenju međunarodnih projekata.

Na sastancima u Šibeniku sudjelovali su:  Claire Buckley, URBACT ekspert, Simon Curtis, predstavnik manchesterskog Kazališta i Grainne Bradley iz manchesterske gradske uprave. Grad Šibenik na sastancima su predstavljali: v.d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Petar Mišura, Maja Čeko, savjetnica za razvoj i Stipe Španja, viši stručni suradnik za razvoj.  

U okviru radnih aktivnosti sudionici sastanaka posjetili su Muzej grada Šibenika i Tvrđavu Sv. Mihovila.

  Objavljeno: 26.07.2018, 14:29h