Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad Šibenik zapošljava 10 osoba na javnim radovima

Grad Šibenik zapošljava 10 osoba na javnim radovima

 

 

Grad Šibenik objavio je Javni poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja osoba u Javnim radovima na području Grada Šibenika u 2021. godini. Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) je Gradu Šibeniku odobrio zapošljavanje i financiranje plaća u 100-postotnom iznosu za 10 osoba na poslovima javnih radova u trajanju od šest mjeseci.

Prihvatljive ciljane skupine za ovaj program zapošljavanja su stariji od 50 godina prijavljeni u evidenciju kraće od 6 mjeseci, ­osobe starije od 29 godina prijavljene u evidenciju od 12 do 36 mjeseci, osobe s invaliditetom, hrvatski branitelji, korisnici zajamčene minimalne naknade, roditelji s 4 i više malodobne djece, roditelji udovci ili roditelji bez upisanog drugog roditelja, ostale posebne skupine i osobe kategorizirane kao teže zapošljive.

Poslovi koji mogu biti obuhvaćeni radnim zadacima u sklopu javnih radova su pregled terena radi sprječavanja nastanka divljih deponija otpada, razrada potrebnih aktivnosti na uklanjanju nepropisno odloženog otpada, uklanjanje odloženog otpada i njegovo selektiranje, raščišćavanje terena, uređenje terena uklanjanjem agresivne vegetacije, aktivnosti oko uređenja nasada u parku, radovi na održavanju zelenih površina i hortikulture; košnja zelenih površina; plitko okopavanje ukrasnog grmlja; plijevljenje ukrasnog grmlja od korova; te uklanjanje vegetacije koja onemogućava nesmetan prolaz nerazvrstanim cestama; čišćenje i održavanje šumskih i protupožarnih putova, pješačkih i biciklističkih staza, te prilaznih cesta; održavanje plaža, te održavanje mjesnih groblja; dograđivanje urušenih suhozida.

Za ove radove predviđena je subvencija u iznosu od 4.250 kuna za osobe bez staža osiguranja te 4.951,25 kn za osobe sa stažem osiguranja.

„Grad Šibenik već godinama aplicira na javne pozive programa zapošljavanja osoba u javnim radovima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i nastojimo na ovim društveno korisnim radovima zaposliti maksimalno dopušten broj radnika. Po provedenom postupku selekcije u kojem će sudjelovati i predstavnici gradskih četvrti i mjesnih odbora, odabrani će biti educirani za rad na siguran način te dobiti svoje tjedne i mjesečne zadatke duž administrativnog područja grada.“; kazao je zamjenik gradonačelnika Šibenika mr.sc. Danijel Mileta.

Zainteresiranima za zapošljavanje u javnim radovima je prijavnica dostupna u Pisarnici gradske uprave i na web stranicama Grada Šibenika.

  Objavljeno: 07.04.2021, 14:13h