Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Burić potpisao ugovor o pokretanju prvog sveučilišnog studija u Šibeniku

Gradonačelnik Burić potpisao ugovor o pokretanju prvog sveučilišnog studija u Šibeniku

 

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić, zamjenik župana Šibensko–kninske županije Zoran Smolić i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Aleksa Bjeliš potpisali su danas u šibenskoj gradskoj vijećnici Ugovor o pokretanju dislociranog sveučilišnog preddiplomskog studija energetike u Šibeniku. Potpisom na ugovor sve strane su se obvezale da će najkasnije do početka akademske godine 2014./2015. u Šibeniku po prvi put početi s radom sveučilišni studij.

„Ne volim epitet ‘povijesni’, ali potpisivanje ovog ugovora moram tako ocijeniti. Šibenik pokretanjem ovog studija napokon postaje pravi, veliki grad. Velika mi je čast što se baš meni ukazala prilika potpisati ovako nešto važno“, rekao je okupljenima gradonačelnik Burić, istaknuvši kako ugovor otvara nove perspektiva za školovanje šibenske djece.

Zamjenik župana Smolić izrazio je uvjerenje kako će novi studij privući i brojne studente iz svih krajeva Hrvatske, ali i Europske unije na dolazak u Šibenik. „Vjerujem kako će studij pomoći i razvoju šibenskog gospodarstva“, dodao je Smolić.

Rektor zagrebačkog sveučilišta potpisivanje ugovora nazvao je ugodnom dužnošću. „Inicijativa za otvaranjem studija energetike u Šibeniku pokrenuta je prije dvije godine, a već dogodine upisat će se prvi studenti. Sve potrebno potpisat ćemo i urediti već do ožujka sljedeće godine. Očekujem i bogatu suradnju sa vlastima u Šibeniku, kao i s lokalnim gospodarstvenicima“, najavio je Bjeliš.
 
Nakon prigodnih obraćanja i svečanog potpisivanja Ugovora, program Studija su predstavili prof.dr.sc. Nedjeljko Perić, dekan Fakulteta elektronike i računarstva i prof.dr.sc. Ivan Juraga, dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Organiziran je obilazak i ex vojnog kompleksa „Palacin“, lokacije za smještaj Studentskog kampusa Šibenik. Naime, Grad Šibenik je u travnju 2013. prijavio projektnu ideju Studentski kampus Palacine na „Program pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova europske unije potprogram „priprema regionalnih razvojnih projekata“, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Za one projektne ideje koje ostvare broj bodova iznad propisanog bodovnog praga, bit će, sukladno raspoloživim financijskim sredstvima, osigurana tehnička pomoć u pripremi projekta. Indikativna vrijednost projekta prikazana u prijavi iznosi: 16,3 mil €. Nositelj projekta je Grad Šibenik, a partneri u projektu su: Sveučilište u Zagrebu, Šibensko-kninska županija i Veleučilište u Šibeniku, dok su Pisma podrške projektu priložena su od strane Instituta Ruđer Bošković, Primorsko-goranske županije, Ličko-senjske županije i Zadarske županije.

Program je završio na Gospodarskoj zoni Podi, obilaskom  pogona ZM-Vikom d.o.o.

  Objavljeno: 06.09.2013, 15:23h