Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Burić primio nagrađivanu učiteljicu razredne nastave Branku Pastuović

Gradonačelnik Burić primio  nagrađivanu učiteljicu razredne nastave Branku Pastuović

 

 

Branku Pastuović, učiteljicu razredne nastave u OŠ Brodarica, zajedno s ravnateljicom škole Majom Morić Kulušić, primio je danas gradonačelnik Željko Burić, u povodu osvajanja godišnje 'Nagrade Ivan Filipović' Ministarstva znanosti i obrazovanja u području osnovnog školstva.

Ova šibenska učiteljica, kao istaknuti prosvjetni djelatnik, najveću hrvatsku nagradu u prosvjeti dobila je po treći put.

„Od srca vam čestitam na postignutim rezultatima i zaista je posebno zadovoljstvo kad te rezultate vrednuje struka. Svjesni smo da su upravo nastavnici, učitelji i profesori, kao i djelatnici u predškolskom odgoju u ovom zahtjevnom vremenu podnijeli velik teret, održali  interes djece za edukaciju te prilagođavali nastavne sadržaje raznim modelima poduke. Također, ogromna zadaća je i sačuvati dječju zaigranost, maštu i kreativnost, kako bi odrasli u zdrave i  kvalitetne mlade ljude. Koristim priliku zahvaliti svim djelatnicima odgojno-obrazovnog sustava na profesionalnom pristupu i nesebičnosti koju ulažu za naše mlade, time i  za našu budućnost“, kazao je gradonačelnik Burić.

Branka Pastuović je  zahvalila  gradonačelniku na primanju te istaknula kako su upravo djeca i njihovi uspjesi  svakom učitelju  izazov i motivacija za rad.

„Ovo je najviša nagrada struke i jako smo ponosni na nju. Određene pomake u odgojno-obrazovnom procesu smo napravili i prije pandemije, što je rezultiralo da smo se dobro snašli u cijeloj situaciji“, istaknula je Branka Pastuović.

U obrazloženju Odluke o dodjeli 'Nagrade Ivan Filipović' navedeno je da se Branka Pastuović dugi niz godina ističe inovativnošću u nastavi s posebnim naglaskom na upotrebu digitalnih tehnologija. Autorica je brojnih digitalnih obrazovnih sadržaja koji su javno dostupni cijeloj obrazovnoj zajednici. Učenici koje podučava postigli su zapažene rezultate na natjecanjima, među njima i  na međunarodnom natjecanju u računalnom razmišljanju. Bila je uključena u tom stručnjaka koji su pripremali  sadržaje za održavanje nastave na HRT3, te je izradila metodičke preporuke u sklopu projekta Škola za Život. Suautorica je udžbenika te digitalni obrazovni sadržaja uz udžbenike, itd…

„Nadam se da će ovaj primjer poslužiti i kao motivacija drugim kolegama da pokažu svoj rad jer sam uvjerena da u našim školama imamo izvrsnih kadrova i stručnjaka koji se imaju čime pohvaliti“, kazala ravnateljica Morić Kulušić.

  Objavljeno: 25.11.2021, 14:15h