Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik primio dugogodišnjeg ravnatelja Gradske knjižnice Vilijama Lakića

Gradonačelnik primio dugogodišnjeg ravnatelja Gradske knjižnice Vilijama Lakića

 

 

Gradonačelnik Željko Burić primio je danas Vilijama Lakića, ravnatelja Gradske knjižnice Jurja Šižgorića, koji odlazi u mirovinu te mu zahvalio na doprinosu i predanom radu na dobrobit ove ustanove.

„Zadovoljstvo mi je primiti Vilija koji je ravnateljsku službu radio predano i kvalitetno te na dobrobit svih korisnika Gradske knjižnice, ali i svih Šibenčana. Gradska knjižnica nije samo javna ustanova u kojoj ljudi posuđuju knjige, već je postala i kulturni brend i institucija koja je godinama gradila svoj imidž pod vrhunskim vodstvom“, kazao je gradonačelnik Burić te mu uručio prigodni poklon, sliku umjetnice Lane Martinović Čala.

Pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenik Mirjana Žurić također se pridružila čestitkama povodom odlaska ravnatelja Gradske knjižnice u mirovinu.

„Godinama smo ugodno surađivali te sve probleme rješavali mirno i učinkovito. Vili je intelektualac i čovjek s jako puno pozitivnih osobina te se nadam da ćemo i dalje plodno surađivati budući da će ostati vanjski suradnik knjižnice na području izdavaštva“, rekla je Žurić.

Dužnost nove ravnateljice preuzet će dosadašnja djelatnica Gradske knjižnice Marina Šimić, viša knjižničarka i voditeljica dječjeg odjela knjižnice.

„U ime Gradske knjižnice iskoristit ću priliku te zahvaliti ravnatelju na dugogodišnjem radu i trudu. Iznimno sam zahvalna što sam dobila priliku voditi knjižnicu nakon ravnatelja Lakića, a trudit ću se nastaviti dosadašnji uspješan rad te održati status knjižnice kao kulturnog središta grada Šibenika“, naglasila je Šimić.

Vilijam Lakić, inače po struci profesor sociologije i filozofije te diplomirani knjižničar, u Gradskoj knjižnici je radio od 1987. godine, a za ravnatelja je izabran 2012. godine.

„Ponosan sam što sam praktički cijeli radni vijek proveo u knjižnici, a gotovo cijeli život u Šibeniku. Postao sam ravnatelj prije 12 godina kad sam naslijedio kolegu i prijatelja Milivoja Zenića koji je naglo preminuo. Mogu reći da sam osjećao opuštenu atmosferu u knjižnici sve ove godine, bez obzira na sve izazove i probleme, jer sam jako volio knjigu i pisanu riječ“, zaključio je Lakić dodavši kako se Šibenik može ponositi svojom knjižnicom koja je stekla ugled u stručnom svijetu, ali i među građanima grada Šibenika.  

 

  Objavljeno: 13.06.2024, 10:48h