Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik primio inovatore „Fausta Vrančića“ koji su ostvarili veliki uspjeh na Izložbi ARCA 22

Gradonačelnik primio inovatore „Fausta Vrančića“ koji su ostvarili veliki uspjeh na Izložbi ARCA 22

 

 

Inovatore, članove Društva inovatora "Faust Vrančić" Šibenik,  zajedno s predsjednikom Josipom Laburom, primio je danas u svom uredu gradonačelnik Željko Burić zajedno sa svojim zamjenikom Danijelom Miletom te im čestitao na iznimnom uspjehu na nedavnoj  Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2022.

"Raduje me što u Šibeniku postoji Društvo koje okuplja nositelje perspektivnih ideja koje rezultiraju nacionalno i međunarodno priznatim inovacijama. Osobito me veseli činjenica što ste u svoj rad uključili mlade i što oni, zajedno s vama, znanja stečena u različitim područjima  primjenjuju na kreiranje inovacija. Koliko ste u tome uspješni svjedoče mnogobrojne nagrade i zbog toga imate zašto biti ponosni" – istaknuo je gradonačelnik Burić dodajući kako Šibenik i kroz rad Društva inovatora "Faust Vrančić" potvrđuje ispravnost opredjeljenja za razvoj znanosti, visokog obrazovanja i tehnološkog napretka baziranog na zelenim industrijama i obnovljivim izvorima energije.

Zadovoljstvo postignućima članova i uspjehom šibenskog štanda na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2022. izrazio je i Josip Labura, predsjednik Društva,  ne krijući oduševljenje osvojenim Grand Prixom, zlatnom, dvjema srebrnim i brončanom medaljom, a osobito činjenicom što je Društvo bogatije članstvom mladih ljudi na kojima je budućnost. 

"Osvojili smo i posebnu nagradu Međunarodne federacije za nacionalna društva,  što je kruna našeg 23-godišnjeg djelovanja, a najveća su nam nagrada mladi inovatori koji ovom Društvu udahnjuju novi zanos i polet“- kazao je Labura.

Nagrađeni su potom ukratko opisali svoje inovacije te domaćinima zahvalili na prijemu i prepoznavanju važnosti njihovog doprinosa razvoju cjelokupnog društva.

Podsjetimo, Društvo inovatora "Faust Vrančić" se sa Međunarodne izložbe inovacija  ARCA 2022. koja je održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u Šibenik vratilo s brojnim nagradama.  Član Petar Vlahović osvojio je za svoj digitalni točionik gloglo  glavnu nagradu izložbe, veliki Grand Prix!

Riječ je o  inovativnom proizvodu, automatskom mobilnom samoposlužnom  točionika za istakanje napitaka (piva, sokova, vode, vina i ostalih miješanih napitaka) koji nudi potpuno nov, radikalan pristup u segmentu pružanja usluga u ugostiteljstvu.

Dragica Jerkov, pak, na izložbi je  predstavila dušično organsko gnojivo od sirove vune i osvojila zlatnu medalju. Ovom inovacijom njezina tvrtka već rješava dugogodišnji ekološki problem bacanja vune u okoliš. Ekološko, organsko gnojivo od vune zadržava vlagu i sporo je otpušta zajedno s dušikom kad i koliko je biljci potrebno.

U redovnoj kategoriji juniora srebrnom medaljom se okitio Luka Relja koji je dobio i posebnu medalju IFIA-e za smart kontroler procesa 3D printera.

Noa Vlahov, Jakov Škugor, Luka Relja, Niko Žurić i Luka Popović pokazali su zavidan smisao za timski rad i intenzivno radili na inovaciji zadnjih mjeseci. Svi zajedno su dobrodošli kao nove, mlade snage Fausta Vrančića. Njihov Fined wallet osvojio je brončanu medalju u juniorskoj kategoriji.

Matija Bilandžija, stručnjak za komunikacijske tehnologije predstavio je svoj proizvod- mikrofon s ugrađenom rasvjetom za čitanje. Matijin mikrofon osvojio je srebrnu medalju u svojoj kategoriji.

S timom vrhunskih stručnjaka Društvo je dobilo i posebnu nagradu izložbe za uređenje štanda.

 

  Objavljeno: 25.10.2022, 12:59h