Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik primio zlatne veslače

Gradonačelnik primio zlatne veslače

 

 

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović primio je danas veslače četverac i osmerac mlađih juniora (s kormilarom) i četverac na pariće kadeta, te vodstvo Veslačkog kluba Krka u povodu osvajanja prvog mjesta na državnom prvenstvu Hrvatske održanom 23.-25. rujna u Zagrebu.

Čestitajući im na ovom velikom uspjehu naglasio je važnost bavljenja sportom uopće: “Krka je jedan od brandova Grada Šibenika i drago mi je da se pod okriljem VK Krka rađaju neke nove veslačke nade. Uspjeh je to ne samo vaš, već i vodstva vašeg kluba, ali  svakako i vaših trenera. Kao liječnik koji skrbi o našim olimpijcima ponosan sam što se naš hrvatski četverac priprema ovih dana u Zatonu i vjerujem da će neki od vas biti jednoga dana dio hrvatskog olimpijskog tima. Ono što mi je još važnije jest da se bavite ovako zdravim sportom, jer prije ovog primanja imali smo sjednicu Odbora za prevenciju kriminaliteta na kojem smo dogovarali mjere za prevenciju alkoholiziranja mladih ljudi koja je nažalost u porastu. Vi ste također dio tog preventivnog tima, jer svojim vršnjacima dajete jasnu poruku NE alkoholu i ostalim vrstama ovisnosti kroz zdravo odrastanje.“, kazao je gradonačelnik.


Predsjednik kluba Dražen Crnogaća s ponosom je nabrajao uspjehe Krke u prošloj godini koja je treći puta zaredom bila pobjednik Kupa Dalmacije a ovim prvenstvom u zagrebu mlađi juniori Krke postali su najbolji u Hrvatskoj a kadeti su među prva tri najbolja u državi. „Moram ovim putem zahvaliti gospodinu Zdravku Iljadici koji nam je donirao 30 000 Eura vrijedan osmerac i koji kontinuirano pomaže klubu kako bismo imali što bolje uvjete za rad.“ Zahvalio je i gradonačelniku na prijemu ali i na činjenici da Grad Šibenik, u svojim proračunskim okvirima,  u odnosu na druge gradove izdvaja za sport i više od realnih mogućnosti.

Trener Milan Radečić  je pohvalio svoje učenike-mlade sportaše koji vrijedno treniraju posebice ljeti kada su njihovi vršnjaci na praznicima. „Ipak, moram istaknuti svoju najveću težnju a to je da nam Krka ima tim veslača-seniora, jer kao i u većini sportova u Šibeniku, nakon srednje škole naši mladi sportaši odlaze u sveučilišne centre i tada brane boje nekih drugih klubova.“, kazao je Radečić.
 

Gradonačelnik je kazao kako Grad Šibenik radi na projektu osnivanja Sveučilišta u Šibeniku: „Ne odustajemo od tog značajnog projekta, ali smo svjesni da je za kvalitetne Studije potrebno ispuniti brojne pretpostavke. Budite uvjereni da na tome predano radimo i vjerujem da će Šibenik svojoj mladosti pružiti mogućnost da nakon srednje škole nastavi školovanje u svome gradu na studijima u okviru budućeg Sveučilišta.“, kazao je gradonačelnik.

  Objavljeno: 09.11.2011, 15:23h