Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Šibenika organizirao primanje za uspješne sportaše i planinare

Gradonačelnik Šibenika organizirao primanje za uspješne sportaše i planinare

 

 

U Interpretacijskom centru katedrale sv. Jakova "Civitas sacra", Željko Burić, gradonačelnik grada Šibenika, danas je  upriličio primanje za Nives Radić, Antonija Šaršanskog, Juliju Karadakić, Niku Rajić, Doru Pilepić, Antoniju Viljac, Luku Dubravicu i Leonarda Grubelića,  šibenske  sportaše i planinare koji su nedavno postigli iznimne rezultate osvojivši medalje i planinske vrhove te im uručio prigodne poklone.

„Na sportskim borilištima, ali i na najvišim planinama dokazali ste da vam ništa nije nemoguće. Želim da i dalje ustrajete na putu kojega ste odabrali motivirajući i druge da se počnu ili nastave aktivno baviti sportom“ – poručio je gradonačelnik Burić sportašima i planinarima uz čestitke na ostvarenim uspjesima i promociji grada Šibenika na jedinstven način.

Na događaju kojemu su, uz gradonačelnika, prisustvovali Danijel Mileta, njegov zamjenik, Mirjana Žurić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Dario Kulušić, tajnik Zajednice sportova grada Šibenika, treneri i članovi obitelji, nagrađeni sportaši su zahvalili na prijemu te najavili daljnji predani rad i angažman u svojim sportovima i aktivnostima.

Podsjetimo, Nives Radić, članica šibenskog Kickboxing kluba Dalmatino osvojila je po sedmi put Europsko prvenstvo u kickboxingu te je danas europska i svjetska prvakinja u tom zahtjevnom sportu.

Sa zlatnom medaljom i naslovom prvaka Hrvatske za ovu godinu iz Osijeka se sa Prvenstva Hrvatske u parakarateu, u kategoriji parakarate – seniori – invalidska kolica k -30,  vratio Antonio Šaršanski.

Članice Karate kluba OSI Krka Julija Karadakić i Dora Pilepić osvojile su zlatne, dok je Nika Rajić postala viceprvakinja na Prvenstvu Hrvatske u parakarateu održanom u Osijeku.

Iz kraljevstva planinskih visova vratili su se Antonia Viljac, Luka Dubravica i Leonardo Grubelić, članovi Hrvatskog planinarskog društva Sv. Mihovil. Šibenski planinarski trojac, zajedno sa kolegom Aleksandrom Milosavljevićem iz Srbije te dvojicom sherpa popeo se na vrh za mnoge, najljepše planine svijeta Ama Dablam koji se nalazi na 6814 metara nadmorske visine.  

 

  Objavljeno: 23.11.2022, 11:13h