Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Željko Burić o funkcioniranju Grada uslijed epidemije koronavirusa

Gradonačelnik Željko Burić o funkcioniranju Grada uslijed epidemije koronavirusa

 

 

Uslijed epidemije koronavirusa Covid-19 gradonačelnik Željko Burić zajedno sa zamjenicima Danijelom Miletom i Paškom Rakićem danas se na konferenciji za medije osvrnuo na funkcioniranje službi u nadležnosti Grada Šibenika s naglaskom na poštivanje i provođenje mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite RH.

Gradonačelnik Željko Burić istaknuo je da je trenutna epidemiološka situacija u gradu Šibeniku pod kontrolom.

„Zahvaljujem svim djelatnicima zdravstvenih ustanova, udrugama i volonterima koji su ponudili svoju pomoć u organizaciji života u novonastalim uvjetima, posebno u skrbi za slabije i nemoćne sugrađane. Uz primjenu svih mjera i naputaka koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite RH, najsnažnija mjera je i dalje individualna zaštita kao i odgovornost svakog pojedinca za svoja postupanja. U gradu Šibeniku se poštuju odluke Nacionalnog stožera, aktiviran je sustav civilne zaštite te su mobilizirane operativne snage na terenu u svrhu kontrole istih. Uz njih, poštivanje epidemioloških mjera koje je donio Nacionalni stožer kontroliraju komunalni redari te policijski službenici.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić osvrnuo se na funkcioniranje predškolskih i osnovnoškolskih ustanova u novonastalim uvjetima. 

„U dvije predškolske ustanove kojima je Grad Šibenik osnivač dežurna su dva objekta, DV Šibenski tići i DV Vidici. Dežurni objekti su određeni zbog prisutnosti stručno razvojne službe, a pogotovo zbog blizine zdravstvenih djelatnica. Vrijeme koje djeca neće pohađati vrtiće kojima je Grad Šibenik osnivač neće biti naplaćeno roditeljima te se do daljnjeg odgađaju upisi u dječje vrtiće, a koji su trebali početi krajem ožujka.  Svih 9 osnovnih škola kojima je Grad Šibenik osnivač su zatvorene, a učitelji i profesori su upućeni na rad od kuće te je školski prijevoz za djecu putnike otkazan.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić te se posebno zahvalio gradskoj ustanovi „Centar za pružanje usluga u zajednici Grada Šibenika“ koja pruža socijalne usluge za starije osobe, invalidne i teško pokretne osobe te zajedno s Crvenim križem i Caritasom olakšava život našim ranjivim sugrađanima.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite grada Šibenika, istaknuo je kako gradski Stožer provodi mjere i odluke donesene s nacionalne razine.

„Ovakva situacija nova je svima nama i svakodnevno se prilagođavamo okolnostima, kao i zadanim odlukama. Od danas se ograđuju i zatvaraju sva dječja igrališta kako bi se onemogućio međusobni bliski kontakt djece na njima. Zatvorit će se igrališta na kojima je to fizički moguće te će se na svima postaviti obavijesti da je do daljnjega zabranjeno njihovo korištenje. “, poručio je Mileta.

Osvrnuo se i na prijedloge mjera pomoći gospodarstvenicima i poduzetnicima.

“U kontaktu smo s Obrtničkom komorom Šibensko-kninske županije te ćemo u suradnji s njima izraditi prijedlog mjera koje bi trebale olakšati poslovanje poduzetnika i gospodarstvenika u gradu Šibeniku. “, zaključio je zamjenik gradonačelnika.

  Objavljeno: 20.03.2020, 10:58h