Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradu Šibeniku više od dva milijuna eura bespovratnih sredstava za obnovu OŠ Petar Krešimir IV i Športskog centra Ljubica

 Gradu Šibeniku više od dva milijuna eura bespovratnih sredstava za obnovu OŠ Petar Krešimir IV i Športskog centra Ljubica

 

 

Grad Šibenik ostvario je ukupno 2.099.470,52 eura bespovratnih sredstva za projekt energetske obnove OŠ Petar Krešimir IV u sklopu poziva „Energetska obnova zgrada javnog sektora“ koji se financira iz Mehanizma za oporavak i otpornost. U sklopu istog poziva, ostvarena su i bespovratna sredstva za energetsku obnovu Športskog centra Ljubica u iznosu od 338.714,74 eura. 

„Nakon ostvarenih sredstava za energetsku obnovu zgrade naše Gradske knjižnice i Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, Grad Šibenik je uspješno aplicirao i ostvario bespovratna europska sredstva za obnovu školskog objekta na Šubićevcu. Škola Petra Krešimira IV. zaista vape za temeljitom obnovom  i ovim putem zahvaljujem na strpljenju učenicima i njihovim roditeljima, a osobito i djelatnicima škole. Konačno će svi zajedno imati uređen prostor kakav i zaslužuju. Obnovom Športskog centra Ljubica i objekti u Crnici dobit će  novo ruho i bit će suvremeno uređeni i opremljeni. Šibenik snažno nastavlja s radom na podizanju standarda prostora čiji su sadržaji i   djelatnosti  namijenjene svi dobnim skupinama  naših sugrađana“, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Cilj projekta energetske obnove OŠ Petar Krešimir IV je provođenje dubinske obnove zgrade kojom će se kroz implementaciju mjera energetske učinkovitosti postići ušteda godišnje potrebne toplinske energije za grijanje od 340.405,80 kWh/god (94,41 %), smanjenje godišnje primarne energije od 782.291,93 kWh/god (100 %), povećanje udjela energije iz obnovljivih izvora u godišnjoj isporučenoj energiji od 100 % te smanjenje emisije CO2 od 100 % u odnosu na stanje prije obnove.

Mjere energetske učinkovitosti koje su obuhvaćen ovim projektom se sastoje od građevinskih, strojarskih i elektrotehničkih mjera te uključuju obnovu ovojnice zgrade (fasada i vanjska stolarije), ugradnju novih tehničkih sustava zgrade koji uključuju tehničku opremu za grijanje, hlađenje, ventilaciju, klimatizaciju i pripremu PTV-a - promicanje korištenja OIE (ugradnja dizalice topline zrak/voda), ugradnju fotonaponskih sustava za proizvodnju električne energije iz OIE za potrebe zgrade, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom, uvođenje sustava daljinskog očitanja potrošnje energenata i vode i unaprjeđenje sustava za smanjenje potrošnje vode. Projekt uključuje i mjere povećanja sigurnosti u slučaju požara, osiguranje pristupačnosti osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, uređenje i ozelenjavanje postojećih zelenih površina te izvedbu ozelenjenih pročelja zgrade. U sklopu projekta uredit će se i parkiralište za bicikle te postaviti punionice za punjenje električnih bicikla s pripadajućom infrastrukturom.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta: 3.942.326,44 eura

Cilj projekta energetske obnove ŠC Ljubica  je provođenje dubinske obnove zgrade kojom će se kroz implementaciju mjera energetske učinkovitosti postići ušteda godišnje potrebne toplinske energije za grijanje od 34.128,75 kWh/god (82,59 %), smanjenje godišnje primarne energije od 53.937,62 kWh/god (100 %), povećanje udjela energije iz obnovljivih izvora u godišnjoj isporučenoj energiji od 54,43 % te smanjenje emisije CO2 od 100 % u odnosu na stanje prije obnove.

Mjere energetske učinkovitosti koje su obuhvaćen ovim projektom se sastoje od građevinskih i elektrotehničkih mjera te uključuju: obnovu ovojnice zgrade (fasada i zamjena vanjske stolarije), ugradnju fotonaponskih sustava za proizvodnju električne energije iz OIE za potrebe zgrade, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom, uvođenje sustava daljinskog očitanja potrošnje energenata i vode, unaprjeđenje sustava za smanjenje potrošnje vode.

Projekt uključuje i mjere povećanja sigurnosti u slučaju požara, osiguranje pristupačnosti osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, uređenje i ozelenjavanje postojećih zelenih površina te izvedbu ozelenjenih pročelja zgrade. U sklopu projekta uredit će se i parkiralište za bicikle te postaviti punionice za punjenje električnih bicikla i automobila s pripadajućom infrastrukturom.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta: 530.389,28 eura.

Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava između Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine  te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisani su jutros u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a u ime Grada Šibenika ugovor je potpisala pročelnica za društvene djelatnosti Mirjana Žurić.

Svečanom uručivanju Ugovora prisustvovali su  i predsjednik Vlade Republike Hrvatske  Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine  Branko Bačić, ministar gospodarstva i održivog razvoja gospodin Davor Filipović te direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost gospodin Luka Balen.

 

  Objavljeno: 07.12.2023, 10:59h