Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Idućeg tjedna četiri programa animacije i stripa u sklopu Animiranog Šibenika

Idućeg tjedna četiri programa animacije i stripa u sklopu Animiranog Šibenika

 

 

U Šibeniku će se od 25. do 28. svibnja tijekom četiri dana održati četiri programa animacije i stripa Animirani Šibenik. Nova je to sezona Animiranog Šibenika, cjelogodišnjeg niza radionica, projekcija, izložbi i predavanja iz područja vizualnih umjetnosti.

Projekt je financiran od strane Ministarstva kulture, HAVC-a i Turističke zajednice.

PROGRAM ANIMIRANOG ŠIBENIKA / 25.5. – 28.5.

IZLOŽBA "Vučja zemlja"

otvaranje: četvrtak 25.5.2023, 19:00 sati

razgovor s autorom: Danilo Milošev – Wostok

Izložbu "Vučja zemlja" stripova rađenih po motivima poezije Vaska Pope autora Sanje Stefanović i Wostoka, moći ćete pogledati i prisustvovati otvaranju iste te razgovoru s autorom u četvrtak 25.5. u 20:00 sati. Vizuelni potpis strip tandema Wostok/Sanja prepoznatljiv je i upečatljiv. Veliki kotrasni crteži bez sjene naglašavani dubokom crvenom bojom i reducirani detalji stvaraju posebnu tajanstvenu atmosferu ovog umetničkog doživljaja. Uz 40-ak tabli ovoga magazina moći ćete pogledati i presjek Vršačkog stripa devedesetih godina.

Izložba je besplatna za posjetitelje.

PREZENTACIJA "30 godina strip magazina "Patagonija"

projekcija dokumentarnog filma: petak 26.5.2023, 19:00 sati

razgovor s autorima: Danilo Milošev – Wostok i Zlata Vojnić Kortmiš

Kako nastaje i kako nestaje strip magazin? Na ta pitanja nema univerzalnih odgovora, ali mi ćemo vam prikazati jednu takvu priču kroz dokumentarni film "30 godina Patagonije" i razgovor sa pokretačima i protagonistima Vršačke scene Wostokom i Zlatom Vojnić Kortmiš.

Njih dvoje su pokrenuli nezavisnu video pro­dukciju “TV Krpelj” koja se bavi njima bliskim temama altenativne kulturne scene: strip, video produkcija, izlagaštvo, izdavaštvo, ilustaracije, muzika, upravo sve ono što zanima mlade. Da večer ne završi u sjetnim tonovima, u nastavaku večeri moći ćete pogledati i poslušati video spotove jednog porodičnog parodijskog benda "Tehno Muda".

Prezentacija je besplatna za posjetitelje.

PROJEKCIJA "Suvremeni srpski kratki animirani film"

projekcija filmova: subota 27.5. / 19:00 sati

razgovor s autorima: Ana Nedeljković i Nikola Majdak

U subotu, 27. svibnja, u 19:00 na rasporedu je projekcija kratkih animiranih filmova. Ovom recentnom presjeku srpskog suvremenog animiranog filma od 7 kratkih animiranih filmova predhoditi će razgovori s nagrađivanim autorima Anom Nedeljković i Nikolom Majdakom gdje ćete se moći upoznati sa stvaralaštvom tih autora kao i saznati ponešto o samoj animatorskoj sceni, istitucionalnoj i nezavisnoj. Njihovi zajednički filmovi prikazani su na preko sto festivala širom sveta, a osvoili su i brojne nagrade. Trenutno rade na razvoju projekta za svoj prvi dugometražni animirani film.

Projekcije su besplatne za posjetitelje.

PASICA - radionica stripa za mlade

petak 26.5. / 16:00 - 18:00 sati
subota 27.5. / 16:00 - 18:00 sati

Voditelj, strip autor i ilustrator, Davor Šunk održati će dvodnevnu strip radionicu za mlade (od 10-16 godina). Radionica je namijenjena onim mkadim polaznicima koji kroz taj medij popularne kulture žele izraziti svoju kreativnost i naučiti kako ispričati priču kroz nekoliko sličica u nizu, te pritom se upoznati formom stripa. Strip pasica zasigurno je osnovna forma stripa. kratki likovno literalni zapis zahtjeva duboko promišljanje da bi se prikazala ideja. Nije samo trenutak lucidnosti već vrsno sažimanje jer kratka je misao duge pameti. Radionica će se održavati kroz dva termina, u petak 26.5. i subota 27.5. u Galeriji Matija (Ulica Petra Nakića bb) od 16 do 18 sati.

Pohađanje radionice se ne plaća.

Zainteresirani se mogu prijaviti na mail radionica@supertoonfestival.com najkasnije do 26. 5. 2023, odnosno do popune radionice polaznicima. Broj polaznika je ograničen i polaznici će se primati po redosljedu slanja prijave. Na prvi susret s voditeljem Šunkom treba doći u subotu, 26. svibnja u 15:30 sati u Galeriju Matija prije samog početka radionice.

4. PLANKTOON - radionica animacije za djecu

subota 27.5. / 10:00 - 12:00 sati
nedjelja 28.5. / 10:00 - 12:00 sati

Voditeljica Laura Martinović, umjetnica koja radi u tradicionalnom i digitalnom mediju eksperimentalnu i 2d animaciju i ilustraciju, vodi dvodnevnu kreativnu radionicu animacije za mlađu djecu (od 8-14 godina). Polaznici radionice će s voditeljicom koristiti razne tehnike, od kolaža do plastelina te će naučiti izgraditi vlastitog lika po svojoj priči. Na radionici će naučiti što je to animacija, kako nastaje animirani film i kako napraviti svoj prvi kratki animirani film. Stvaranje i zabava odvijaju se u maloj grupi, do 8 polaznika. Radionica će se održavati kroz dva termina, u subotu 27. 5. i nedjelju 28. 5. u Galeriji Matija (Ulica Petra Nakića bb) od 10 do 12 sati.

Pohađanje radionice se ne plaća.

Zainteresirani se mogu prijaviti na mail radionica@supertoonfestival.com najkasnije do 26. 5. 2023, odnosno do popune radionice polaznicima. Broj polaznika je ograničen i polaznici će se primati po redosljedu slanja prijave. Na prvi susret s voditeljicom Laurom Martinović treba doći u subotu, 27. svibnja u 9:30 sati u Galeriju Matija prije samog početka radionice.

  Objavljeno: 19.05.2023, 12:00h