Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Inkubator Trokut i Veleučilište u Šibeniku sklopili poslovnu suradnju

Inkubator Trokut i Veleučilište u Šibeniku sklopili poslovnu suradnju

 

 

Ugovor o poslovnoj suradnji između Veleučilišta u Šibeniku i Inkubatora za nove tehnologije Trokut Šibenik d.o.o. potpisan je danas u prostorijama šibenskog Veleučilišta. U nazočnosti gradonačelnika Željka Burića, ugovor o suradnji potpisali su dekan Ljubo Runjić i direktorica Inkubatora Diana Mudrinić.

“Centar za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut logični je nastavak i nadogradnja svih naših dosadašnjih ulaganja u obrazovanje, a ova danas formalizirana suradnja čini jaku osnovicu visokoobrazovnog iskoraka na području grada Šibenika. Ovom suradnjom omogućit će se mladima da razvijaju svoje vještine uz podršku obrazovne ustanove, odnosno šibenskog Veleučilišta, ali i inovativne tvrtke kao što je Inkubator Trokut.”, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić te predstavio novu direktoricu, Dianu Mudrinić.

„Inkubator za nove tehnologije Trokut Šibenik će otvoriti svoja vrata krajem rujna, a naša namjera je da to mjesto postane sigurna luka i drugi dom jednoj šarenoj družini. Konkretno, želimo napraviti poduzetničku zajednicu u kojoj će poduzetnici pod našim krovom imati potrebne alate da razvijaju svoje projekte i inovacije i hrabro ići ka njihovoj realizaciji. Istovremeno, želimo pružiti priliku djeci i mladima da naprave svoje prve korake u svijet IT-a, te ćemo za njih organizirati adekvatne radionice i edukaciju kako bi dalje razvijali svoje STEM vještine.  Naravno, Trokutu je cilj biti podrška lokalnoj poduzetničkoj sceni, a obradovat će nas i dolazak poslovnih ljudi iz cijelog svijeta koji će pokucati na naša vrata jer će u Trokutu pronaći kvalitetnu poslovnu infrastrukturu kako bi spojili ugodno s korisnim, odnosno rad i odmor.  S obzirom na sve navedeno, iznimno nam je dragocjena suradnja koju danas započinjemo s našim partnerom Veleučilištem u Šibeniku koji će područje edukacija dignuti na još jednu višu razinu, sukladno potrebama tržišta i strateških partnera iz IT sektora te drugih poduzetničkih centara i HUB-ova. Koristim ovu priliku se zahvaliti Gradu Šibeniku i svim suradnicima i partnerskim institucijama koji su omogućili da se razvije poduzetnički centar Trokut.”, kazala je Mudrinić.

Područje djelovanja Centra Trokut je usluga coworking prostora za tvrtke/pojedince s područja novih tehnologija, usluga poduzetničkog inkubatora tehnoloških tvrtki, kreiranje i provođenje Edukacijskog programa za nove tehnologije te organizacija konferencija, kongresa, edukacija s područja novih tehnologija.

„Iz navedene suradnje Veleučilište očekuje niz koristi za unaprjeđenje nastavnog procesa jer će nastavnici i studenti imati pristup prostoru i suvremenoj opremi centra, ali i edukacijama i povezivanju s drugim poduzetnicima iz Hrvatske i svijeta. Također se očekuje značajno unaprjeđenje semestralne stručne prakse na studijskom programu Poslovna informatika, ali i pružanje mogućnost svim studentima Veleučilišta da budu kreativni i inovativni, realiziraju svoje ideje i ponude ih na svjetskom tržištu. Drugim riječima, studentima će se omogućiti kvalitetnije studiranje, obavljanje stručne prakse, te olakšati zapošljavanje u IT industriji. Naposljetku, sinergija koja će proizaći iz spomenute suradnje doprinijeti će daljnjem profiliranju Veleučilišta, ali i Grada Šibenika kao centra visokog obrazovanja i IT tehnologija.“, istaknuo je dekan Ljubo Runjić.

Ugovor je sklopljen na period od jedne akademske godine te se produžuje na sljedeću godinu dana, ukoliko se suradnja pokaže uspješnom.

 

 

  Objavljeno: 10.09.2020, 11:03h