Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izložba likovnih radova s natječaja "Sretan vrt je"

Izložba likovnih radova s natječaja "Sretan vrt je"

 

 

Sutra, 19. travnja u knjižnici Juraj Šižgorić u 18 sati bit će otvorena Izložba likovnih radova s natječaja "Sretan vrt je".  Riječ je o projektu  Udruge Porart koji će biti predstavljen u multimedijalnoj dvorani knjižnice povodom Dana hrvatske knjige i Dana planeta Zemlje. Organizatori su Udruga građana Porart, Turistička zajednica grada Šibenika i Knjižnica „Juraj Šižgorić“. 

Dan hrvatske knjige, utemeljen odlukom Hrvatskog sabora, a obilježava se 22. travnja u sjećanje na isti datum  1501. godine kada je Marko Marulić u Splitu završio i potpisao slavnu Juditu. Istog datuma 22. travnja 1900. godine u Zagrebu je osnovano Društvo hrvatskih književnika. Istoga dana obilježava se i Dan planeta Zemlje. On se službeno obilježava od 1992. godine, kada je na konferenciji Ujedinjenih naroda o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru, na kojoj su sudjelovali predstavnici mnogih vlada i nevladinih udruga, usklađen dalekosežni program za promicanje održivog razvoja. Na prijedlog bolivijske vlade, 2009. godine Ujedinjeni narodi su 22. travnja proglasili međunarodnim Danom planeta Zemlje.

Ove godine povodom ovih dvaju značajnih datuma knjižnica Juraj Šižgorić je raspisala likovni natječaj u suradnji s kulturno-ekološkom udrugom "Porart" na temu "Sretan vrt je..." Cilj je bio objediniti ta dva važna dana kroz jedan likovni zadatak: ilustraciju misli. Djeca su trebala samostalno odgovoriti na pitanje što je za njih "sretan vrt" i potom svoju misao ilustrirati crnim flomasterom, olovkom ili tušem i perom.

Likovni zadatak je bio da linearno izraze, ilustriraju ideju sretnog vrta, ili njegova dijela, uz rukopisni tekst s dorečenom misli "Sretan vrt je... (primjerice: "duboka šuma pokraj zlatnih polja", "livada sa zujećim pčelama, krhkim leptirima i osmjesima djece") smješten u gornjem ili donjem dijelu lista.

Format je bio polovica lista iz likovne mape, okomito postavljen iz razloga što će najuspješniji radovi u sklopu promotivnih i izložbenih aktivnosti programa "Sretni vrtovi" biti objedinjeni u jedinstvenu virtualnu knjigu ilustracija i pisane riječi, "Knjigu sretnih vrtova", pa će tako biti dostupni za pregledavanje i skidanje s mreže, što će omogućiti svim zainteresiranim sudionicima kvalitetnu povratnu informaciju.

Radovi u formi knjige bit će predstavljeni, zajedno s ostalim primjercima ručno rađenih knjiga dječjih ilustracija nastalih u sklopu navedenog regionalnog programa "Sretni vrtovi 2012.", na idućem Međunarodnom dječjem festivalu.

  Objavljeno: 18.04.2012, 08:55h