Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Jadran godišnje posjeti 50 000 Kanađana

Jadran godišnje posjeti 50 000 Kanađana

 

 

Kanadska veleposlanica u Hrvatskoj Louise LaRocque stigla je u nastupni posjet Šibeniku. Gradonačelnik dr. Ante Županović primio ju je jutros u Uredu gradonačelnika gdje su razgovarali o poljima moguće suradnje dvaju zemalja.

Gospođa LaRocque obišla je jučer u pratnji vodiča naš grad i obećala da će ubuduće 50 000 kanadskih turista koliko godišnje posjeti Jadran, usmjeravati na Šibenik.

Kao prava Kanađanka, veleposlanica se interesirala za industriju. Gradonačelnik je kazao kako je Šibenik promijenio strukturu proizvodnje te da je nakon Domovinskog rata u Šibeniku ostala samo sekundarna proizvodnja aluminija. Strategija razvoja Grada Šibenika danas je usmjerena na malu industriju te na klasični i nautički turizam. 

„Ipak, ne možemo se osloniti samo na turizam, stoga razvijamo gospodarsku zonu Podigdje smo uložili značajna sredstva u infrastrukturu“, istaknuo je gradonačelnik.

Šibenik se opredijelio za ekološke projekte i zelenu industriju kako bi pametno iskoristio darove prirode u obliku obnovljivih izvora energije kojima obiluje. U Šibeniku će se otvoriti i Studij energetike i zaštite okoliša koji će stvarati prijeko potreban znanstveni kadar u ovom području djelatnosti.

Gradonačelnik je kanadsku veleposlanicu uputio i u EU projekte za koje je Šibenik uspješno aplicirao na europske fondove.

To je vrlo dobra praksa koja će vam biti od velike koristi kada postanete članovi EU zato što je dobra priprema pola posla na putu ka dobivanju europskih sredstava, a vi mi se činite dobro pripremljeni“, istaknula je veleposlanica.

Prilikom ovog susreta najviše se razgovaralo o vrijednom prostoru bivšeg TEF –a koji je u vlasništvu Grada Šibenika i na kojem postoji izgrađena infrastruktura kao odskočna daska za privlačenje budućih investitora. Gospođa LaRoque će posredovati između Grada Šibenika i kanadske tvrtke koja ulaže u turizam u Hrvatskoj i planira gradnju marine i hotela u Primoštenu i Cavtatu te bi možda mogli biti zainteresirani i za resort u Šibeniku na području bivše tvornice.

U okviru toga razgovaralo se i o poteškoćama koje investitori imaju zbog neriješenih vlasničkih odnosa na zemljištima u Hrvatskoj i prostornim planovima te više nivoa na kojima se donose odluke, što znatno usporava investiranja.

Naposljetku, kanadska veleposlanica Louise LaRocque izrazila je želju da opet dođe u Šibenik i posjeti naše nacionalne parkove te poklonila gradonačelniku kanadsko vino od smrznutog grožđa.

  Objavljeno: 06.02.2013, 09:44h