Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Koncert Morane Živković i Kristine Pešić

Koncert Morane Živković i Kristine Pešić

 

 

Sutra, 15. svibnja u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u ciklusu predstavljanja šibenskih glazbenika nastupit će Morana Živković, flauta i Kristina Pešić, glasovir. Početak je u 20 sati.

Morana Živković rođena je u Šibeniku 1984. godine. Osnovnoškolsko glazbeno obrazovanje završava u klasi prof. Zore Čičin- Karlov, a srednjoškolsko u klasi prof.  Maksa Špoljarića.

Godine 2003. upisuje Umjetničku akademiju u Splitu, smjer flauta, u klasi prof. Ane Domančić Krstulović gdje je diplomirala 2007. godine. Tijekom školovanja sudjelovala je na brojnim koncertima kao solist, u različitim komornim sastavima i kao član orkestra Akademije u Splitu.

Dobitnica je drugih nagrada 2006. godine na državnim natjecanjima puhača i komornih sastava u Varaždinu i Rijeci.

Sudjelovala je na majstorskim tečajevima kod istaknutih pedagoga flaute kao što su Jaroslav Lewitzki, Riccardo Ghiani, Felix Renngli, Pierre Yves- Artaud, Aurèle Nicolet kao i na seminaru iz barokne flaute kod prof. Stefana Beta u Veneciji na « Scuola Musica di Antica ».

Kristina Pešić rođena je 1984. godine u Šibeniku. Osnovnu i srednju glazbenu naobrazbu stekla je u Glazbenoj školi Ivana Lukačića u klasi profesorice Mirjane Erceg - Runjić. Godine 2002. upisala je Glazbenu akademiju u Splitu u klasi doc. Roberta Gubaidullina. Kao studentica ostvarila je niz zapaženih uspjeha. Već na prvoj godini studija nastupila je sa simfonijskim orkestrom opere Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, izvodeći treći Beethovenov koncert za klavir i orkestar u c – molu, op.37. Posebno se isticala komornom muziciranju, te je osvajala zapažene nagrade: prvu nagradu u sastavu tria na državnom natjecanju komorne glazbe 2003. i 2005., prvu nagradu u sastavu kvinteta na državnom natjecanju komorne glazbe 2004., prvu nagradu na regionalnom, te treću nagradu na državnom natjecanju iz glasovira 2005.

Komornu glazbu pohađala je u klasi doc. Olge Cinkoburove. Nastupila je na svim značajnim koncertima Akademije, a 2005. predstavljala je Akademiju na velikoj glazbenoj manifestaciji u Marseilleu. Usavršavala se na majstorskim seminarima eminentnih pedagoga i pijanista R.Dalibaltayana, Olge Cinkoburove, J.Gubaidulline, M.Ghiraredelli. Kao najbolja studentica akademije dobitnica je Rektorove nagrade. Diplomirala je 2006., a od siječnja 2007. profesorica je glasovira u Glazbenoj školi Ivana Lukačića u Šibeniku. Svom rodnom gradu prezentirala se iste godine cjelovečernjim koncertom održanom  u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku u organizaciji Šibenik metropola mladih. U školi aktivno djeluje kao korepetitor, a u radu sa svojim učenicima postiže uspjehe na međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Jadrana u Splitu, te regionalnim i državnim natjecanjima.

  Objavljeno: 14.05.2012, 09:15h