Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Koncert predavača Orguljaške škole

Koncert predavača Orguljaške škole

 

 

U subotu, 28. srpnja s početkom u 20:30 sati u crkvi svetog Frane u sklopu manifestacije Dani orgulja u Šibeniku-Ljetna orguljaška škola koncert će održati predavači orguljaške škole. Riječ je o Eminu Armanu, Nataliji Imbrišak, Anti Knešaureku i Pavlu Mašiću.

 

Emin Armano je pijanist, orguljaš i organolog koji se bavi istraživanjem hrvatske narodne baštine.

 

Natalija Imbrišak je rođena u Koprivnici. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirala je teoriju glazbe i orgulje. Polazila je majstorske tečajeve orgulja prof. Jeana Ferrarda i Jeana Boyera. Nakon trogodišnjeg usavršavanja iz orgulja na "Conservatoire Royal de Musique" u Bruxellesu u klasi prof. Jeana Ferranda, steče magisterij umjnetnosti iz orgulja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. U Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu i u Glazbenoj školi u Koprivnici predaje teoretske glazbene predmete, a od 1997. predaje orgulje u Glazbenoj školi u Varaždinu. U Orguljaškoj ljetnoj školi u Šibeniku vodi seminar orguljske glazbe XIX. i XX stoljeća, te hrvatske glazbe za orgulje. Uz pedagoški rad koncertira kao solist na orguljama i komorni glazbenik, u zemlji i inozemstvu.

 

Ante Knešaurek je rođen 1978, završio je studij orgulja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Maria Penzara 2000. Godine.  Studirao je na Handel-Akademie u Karlsruheu u Njemačkoj u razredu profesora Ludgera Lohmanna i Daniela Rotha u Parizu.

Godine 1999. na međunarodnom natjecanju iz improvizacije "Gunther Ramin" na Hochschule fur Music "Felix Mendelssohn-Bartholdy" u Leipzigu osvaja nagradu "Gunther Ramin" za polifonu improvizaciju.

U Hrvatskoj je studirao improvizaciju sa akademikom Anđelkom Klobučarom i kompoziciju s profesorom Markom Ruždjakom u čijoj je klasi i diplomirao studij kompozicije i orkestracije 2005. godine.

Djela su mu se izvodila u Zagrebu, Osijeku, Ljubljani, Puli, Beču, Berlinu, Freyungu, Detmoldu te Udinama. Glavni je orguljaš Bazilike Srca Isusova u Zagrebu, te je član žirija za orguljaška natjecanja u Hrvatskoj. Nastupa s ansamblima i solistima, redovito snima za HRT, te je snimio i CD sa glazbom za orgulje Anđelka Klobučara, Faureov Requiem u verziji za orgulje i zbor, te CD sa zborskim skladbama i improvizacijama s akademskim zborom "Palma". Magistrirao je 2003. u Zagrebu, a na majstorskom postdiplomskom studiju iz orgulja i improvizacije bio je u Detmoldu u klasi profesora Norberta Duchterla (2003.-2005.) Dobitnik je nagrade "Darko Lukić" za 2005. godinu kao najbolji mladi glazbenik u Hrvatskoj. Predaje u zvanju docenta na Sveučilištu u Zagrebu i na Sveučilištu u Osijeku. Redovni je član HDS-a u Zagrebu.

 

Pavao Mašić rođen je u Šibeniku 1980. godine. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirao je više studija: čembalo u razredu Višnje Mažuran, orgulje u razredu Marija Penzara, te studij glazbenoteoretskih disciplina.

Orgulje je magistrirao u okviru poslijediplomskog solističkog studija (diplôme de soliste) na Haute École de Musique u Lausanni u razredu Kei Koito, gdje se s posebnim naglaskom bavio interpretacijom glazbe renesanse i baroka na povijesnim instrumentima. S izvrsnim uspjehom također zaključuje poslijediplomski studij čembala i srodnih instrumenata s tipkama u razredu dr. Roberta Hilla, te Michaela Behringera (basso continuo) pri Musikhochschule (Institut für Historische Aufführungspraxis) – Freiburg im Breisgau. Kontinuirano se nastavlja usavršavati radeći s nekima od najistaknutijih čembalista današnjice kao što su Pierre Hantai, Christophe Rousset i Skip Sempé pod čijim se vodstvom posvećuje repertoaru skladbi J. S. Bacha i francuskih baroknih skladatelja. Bob van Asperen, Ton Koopman, Laurence Cummings, Anđelko Klobučar, Daniel Roth, Luigi Ferdinando Tagliavini, Christoph Bossert, Katherine Bine Bryndorf tek su neki od renomiranih umjetnika pod čijim se vodstvom usavršavao u okviru mnogobrojnih međunarodnih majstorskih tečajeva posvećenih interpretaciji glazbe za čembalo i orgulje.

Nositelj je prvih nagrada s međunarodnih natjecanja Grand Prix Bach de Lausanne (Švicarska, 2006.) i Andrea Antico da Montona (Hrvatska, 2006.), Rektorove nagrade za akademsku godinu 2004./2005., te Nagrade Ivo Vuljević za najuspješnijeg mladog glazbenika u 2006. g. prema izboru Hrvatske glazbene mladeži. 

  Objavljeno: 27.07.2012, 08:59h