Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Koncert Vimadean dua u sklopu „Musica appassionata“

Koncert Vimadean dua u sklopu  „Musica appassionata“

 

 

Danas, 24. srpnja u klaustaru sv. Frane s početkom u 21 sat u sklopu festivala klasične glazbe „Musica appassionata“ nastupit će VIMADEAN DUO. Riječ je o Denisu Petruninu na marimbi i Anastasiji Petrunini na violini.

Anastasia Petrunina - članica je simfonijskog orkestra Novaya Rossiya od 2010. godine pod vodstvom Yuria Bashmeta. Nastupa i kao gostujući izvođač s njegovim komornim orkestrom Moskovski solisti. Obrazovanje je stekla na konzervatoriju Petropavlosk-Kamchatsky i Moskovskom konzervatoriju gdje je primila nagradu ministarstva za istaknutog studenta. Magistrirala je na Yale Univesity School Ink i stipendiju Irving S. Glimore, a među nagradama ističe se ona ostvarena na natjecanju glazbenog festivala Homecoming. Sudjelovala je na raznim glazbenim festivalima diljem svijeta i surađivala s uglednim glazbenicima kao što su Yuri Basshmet, Warren Jones, Richie Hawley, Eli Epstein, Jerome Lowenthale i David Jolley.

Denis Petrunin - godine 2002. završio je glazbenu školu Gnessin gdje su njegovi učitelji bili G. Petrunin i A. Kourashov. Diplomirao je 2006. godine na Curtis Institute of Music u Philadelphiji, Pennsylvania, kod prof. D. Liuzzia, a magistrirao na Yale University School of Music (USA)  2009. godine pod vodstvom prof. R. Van Sicea. Od 2007. - 2008. glavni je udaraljkaš, timpanist državnog akademskog simfonijskog orkestra Svetlanov. Svira od pete godine života a njegovi prvi glazbeni interesi su klavir i gitara.Osvojio je mnoge nagrade i priznanja ; diploma na 8. međunarodnom festivalu mladih solista(Moskva, 2002), prva nagrada na 3. međunarodnom natjecanju mladih glazbenika (Volgograd, 2000), diploma natjecanja International Youth Music (Sofija, 1999.). Sudjelovao je na majstorskom tečaju The Cloyd Duff Timpani (Kansas City, Missouri 2006), na Zeltsman marimba Festival (Appleton, Wisconsin 2005), na festivalu Round Top Music (Texas, 2003). Stalni je član komornog festivala Homecoming u Moskvi. Surađivao je s uglednim svjetskim glazbenicima. Član je Yale Percussion Group.Njegov repertoar uključuje klasičnu i suvremenu glazbu - skladbe za marimbu, vibrafon, ksilofon, timpane, udaraljke; sve vrste komorne glazbe, te vlastite aranžmane. Važni ciljevi njegova rada su popularizacija udaraljki, uvođenje suvremenog repertoara, te izvođenje skladbi mladih skladatelja. Aktivan je izvođač, ali isto toliko predan je i pedagoškom radu.

  Objavljeno: 24.07.2012, 07:31h