Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Koncert Zdenke Kovačićek i predstava koja se ne propušta ovaj tjedan u Kući Arsen

Koncert Zdenke Kovačićek i predstava koja se ne propušta ovaj tjedan u Kući Arsen

 

 

Tjedan prepun događanja pred publikom je Kuće umjetnosti Arsen! Glazbena diva Zdenka Kovačiček stiže u petak u pratnji Green House Blues Benda, dok je u subotu na programu predstava nastala u produkciji Arterarij kazališta - Na dnu oceana postoje neki svjetovi. Tu je i probrani filmski program Art kina Arsen te dječji program Bubamarac.

ART KINO ARSEN

Okus ljubavi, film koji je redatelj Tran Anh Hung osmislio kao ljubavno, senzualno pismo francuskoj gastro kulturi, na programu je kina Arsen u srijedu u 18.30 sati. U glavnim su ulogama bivši supružnici Juliette Binoche i Benoît Magimel, a glavni gastronomski savjetnik prilikom snimanja filma bio je legendarni francuski chef i vlasnik triju Michelinovih zvjezdica, Pierre Gagnaire.

Novi film britanskog pisca, scenarista i redatelja Alexa Garlanda – Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj, publika u Šibeniku ima priliku pogledati u srijedu u 21 sat. Radnja prati skupinu novinara koji kreću na putovanje kroz SAD usred građanskog rata koji je zahvatio cijelu zemlju. Riječ je o najskupljem filmu Garlanda i studija A24 do sada, sa zvjezdanom postavom koju čine Kirsten Dunst, Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson, Nick Offerman, Jesse Plemmons i Cailee Spaeny.

ZDENKA KOVAČIČEK & GREENHOUSE BLUES BAND

Zdenka Kovačiček, jedna od najvećih hrvatskih glazbenih zvijezda, u Kući umjetnosti Arsen nastupa u petak 26. travnja u 21 sat. Njezinih osam desetljeća života svakako je vrijedno divljenja, tim više što je čitav život posvetila glazbi. Fantastična glazbenica poznata je po karizmatičnom i jedinstvenom vokalu te svestranom pristupu glazbi, energičnim nastupima, zanimljivim interpretacijama i moćnim improvizacijama.

Sa Zdenkom Kovačiček u Kuću umjetnosti Arsen dolazi Greenhouse Blues Band u sastavu Lovro Šicel (gitara i vokal), Jurica Hotko (klavijature, harp i vokal), Igor Flajhar (bas gitara i vokal), Kristian Orešić (bubnjevi), Zvonimir Bajević (truba), Antonio Geček (truba), Marin Ferketin (trombon) i Oliver Ereš (sax), uz dva backvokala. Ova sjajna ekipa na pozornici sigurno plovi niz rijeku bluesa, funka, soula i ostalih pritoka dobre glazbe!

NA DNU OCEANA POSTOJE NEKI SVJETOVI

Na dnu oceana postoje neki svjetovi je predstava nastala u produkciji Arterarij kazališta prema motivima Euridipove ‘Medeje’. Glavni protagonisti ove predstave, kao i u originalnom predlošku, i dalje su Medeja i Jazon koje igraju Anita Matić Delić i Frano Mašković. No, u viziji i režiji Romana Nikolića, koja je smještena u suvremeni svijet, likovi su jedan uobičajen i gotovo ni po čemu poseban bračni par s dvoje djece koji živi u obiteljskoj kući s lijepo uređenom okućnicom u samom centru grada. Bezbrižni, anonimni i neopterećeni društvenim ulogama, spletom životnih iskustava dolaze do točke u kojoj njihova ljubav puca. Predstava je na programu u subotu 27. travnja u 21 sat.

BUBAMARAC

Mladi glumci i glumice Kazališne udruge Virko iz Šibenika u Kuću umjetnosti Arsen u subotu 20. travnja gostuju s predstavom Svilko namijenjenoj djeci starijoj od tri godine. Predstava kroz šaljive zgode prati putovanje malenog svilca iz daleke Kine sve do obala Hrvatske. Početak je u 11 sati.

Animiranu avanturu jednog sasvim posebnog leptira Patrika Bubamarci gledaju u nedjelju u 11 sati. Film Priča o leptiru redateljice Sophie Roy, vodi gledatelje na maštovito putovanje u svijet gdje leptiri imaju sposobnost govoriti, a leptir iz naslova junak je ove priče koji se hrabro suočava s izazovima koji ga čekaju.

OBRT NET radionice

Ovaj tjedan počinje i novo izdanje radioničkog plesnog programa Obrt net koji je pokrenula Šibenčanka Antonia Dorbić, umjetnica i plesačica. Radionice će se održavati u Kući umjetnosti Arsen, Centru koralja Zlarin i na Tvrđavi sv. Ivana, a detalje o prijavama i programu možete pronaći ovdje.

ULAZNICE

Ulaznice za sve programe Kuće umjetnosti Arsen dostupne su online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen, a podsjećamo da članovi Kluba prijatelja uz predočenje članske iskaznice pri kupnji ulaznica na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust.

 

  Objavljeno: 22.04.2024, 10:59h