Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Konstituirano šibensko Gradsko vijeće

Konstituirano šibensko Gradsko vijeće

 

 

Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika na kojoj je svečanu prisegu dao 21 novi gradski vijećnik, za predsjednika šibenskog  predstavničkog tijela  izabran je Dragan Zlatović dok će dužnost potpredsjednika u budućem četverogodišnjem razdoblju obnašati Dario Kulušić i Tonči Restović.

Konstituirajuća sjednica, inače,  započela je „Šibenskom baladom“, svečanom pjesmom Grada Šibenika,  utvrđivanjem kvoruma, izborom i izvješćem Mandatnog povjerenstva o provedenim izborima te verifikacijom mandata.

Primanjem na znanje izvješća potvrđeni su mandati članova šibenskog Gradskog vijeća, koje u ovom sazivu broji 21 vijećnika. Predsjedanje sjednicom, do izbora predsjednika i potpredsjednika Vijeća, preuzeo je vijećnik Dragan Zlatović koji  je članove novog Gradskog vijeća, sukladno Poslovniku, pozvao na izricanje i potpisivanje svečane prisege. Svečanu prisegu položili su potom i Željko Burić, novi-stari gradonačelnik Šibenika i njegov zamjenik Danijel Mileta.

U novo Gradsko vijeće izabrani su:  Branka Badžim (HDZ),  Toni Ban (HDZ), Gordana Cvjetković (SDP), Mirko Čeko (HDZ), Hrvoje Dunkić (HDZ), Mario Kovač (DP), Branko Kronja (NLSP), Dario Kulušić (HDZ), Rikard Marenzi (NLSP), Ljiljana Nanjara (HDZ), Dino Papak (HDZ), Marko Petković(NLSP), Stipica Protega (HDZ),  Ivan Rajić (SDP), Nenad Renje (Hrvatski suverenisti), Tonči Restović (SDP), Ivan Slavica (NL), Tomislav Travčić (NLSP), Ivana Vudrag (HDZ),  Dragan Zlatović (HDZ) i Hrvoje Zekanović (Hrvatski suverenisti).

U nastavku sjednice izabran je Odbor za izbor i imenovanja i razrješenja (Mirko Čeko-predsjednik, Ivana Vudrag-potpredsjednica,  članovi Toni Ban, Ljiljana Nanjara, Ivan Rajić, Branko Kronja i Rikard Marenzi te predsjednik i potpredsjednici predstavničkog tijela.

Sjednica je, inače, uz konstitutivni imala i radni predznak budući da su, nakon konstruktivne rasprave, kroz dopunu dnevnog reda većinom glasova usvojene odluke da se raspiše međunarodni javni poziv za utvrđivanje interesa potencijalnih ulagača u područje Batižela, odnosno nekadašnje zone TEF-a te priđe rekonstrukciji i stavljanju u funkciju Društvenog doma Konjevrate, kao i gradnji Vatrogasnog doma u Zatonu.

Na kraju sjednice Gradskog vijeća Šibenika u novom sazivu, gradske vijećnike pozdravio je Željko Burić, gradonačelnik Šibenika,  poručivši im da ih,  neovisno o političkim bojama,  čeka zahtjevan zajednički zadatak.

-To se ponajprije odnosi na  donošenje brzih i kvalitetnih odluka, posebno kada je riječ o izvlačenju i korištenju europskog novca za šibenske projekte, a sve na dobrobit građanki i građana Šibenika. Svako ishođenje europskog novca čist je i transparentan posao u kojemu se zadovoljavaju brojni kriteriji i,  u tom smislu,  od nas se očekuje promptna reakcija – pojasnio je Burić zahvalivši i svojim konkurentima na gradonačelničko mjesto na uljudnoj komunikaciji tijekom izborne kampanje.  
Hrvatskom himnom „Lijepa naša domovino“ okončana je konstituirajuća sjednica šibenskog Gradskog vijeća.

  Objavljeno: 16.06.2021, 12:41h