Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Kulturaljka povela otvoreni dijalog šibenske mladeži s gradskom vlasti

Kulturaljka povela otvoreni dijalog šibenske mladeži s gradskom vlasti

 

 

Udruga P.A.R.K. (Pokretači alternativnog razvoja kulture) organizira još jedan u nizu projekata aktivističkog predznaka. I ove godine riječ je o dvodijelnoj kulturnoj manifestaciji, pod nazivom „Kulturaljka“, koja se održava od 28. do 30. ožujka ove godine.

„Kulturaljka“ je započela jučerašnjom tribinom u Gradskoj knjižnici na kojoj su šibenske udruge mladih i samostalni pojedinci prezentirali gradskoj vlasti  svoje ideje i aktivnosti te problematizirali pitanje prostora u kojem bi sedam udruženih udruga mladih moglo djelovati.

Svoje radove na temu poboljšanja kulturnih i sportskih sadržaja za mlade u Šibeniku prezentirale su učenice srednje Prometne škole, mlada inženjerka ribarstva Petra Perkov i Milena Grudić iz udruge ŠKART koja je predstavila idejni projekt Šibenika kao muzeja ulične umjetnosti. Izlagački dio počeo je i završio  s prigodnim pjesmama Građanina Josipa.

Gradonačelnik dr. Ante Županović pozvao je mlade na dijalog i aktivnu suradnju s gradskom vlašću, koja se ipak trudi stvarati uvjete mladima, kako za zabavu, tako i za život, stanovanje i posao.

Konstruktivna rasprava koja se nastavila nakon izlaganja vodila se najviše oko prostora u kojem bi šibenske udruge mladih djelovale, a koji bi im trebao osigurati Grad. Pitanje koje je godinama glavni problem mladih u Šibeniku, uskoro bi trebao dobiti sretan završetak. Predstavnici šibenskih udruga mladih, u suradnji s gradskom upravom, dogovaraju se oko adekvatne lokacije, dok je na pomolu i konačno uređenje Kina Odeon.

„Redefinirali smo projekt Kina Odeon i stavili ga u realne okvire. Znatan dio sredstava za uređenje trebalo bi osigurati Ministarstvo kulture. Ako ministarstvo ispuni svoje obećanje, Grad će osigurati ostatak sredstava i krenut ćemo u realizaciju već ove godine“, kazao je zamjenik gradonačelnika Franko Vidović. Pozvao je mlade na suradnju, da daju svoje prijedloge oko namjene i uređenja bivše kino dvorane, ali i oko svih područja njihova interesa u kojima im Grad može pomoći.

Istaknuo je i da je važno pronaći zajednički kut gledanja na pojedina pitanja kako bi ih rješavali u razumijevanju. Tu spadaju neriješeni imovinsko – pravni odnosi brojnih prostora na području grada, kao i napuštene šibenske vojarne, povratak kojih u vlasništvo grada je dug i skup proces, suprotno dojmu koji šibenska mladež o tom pitanju ima.

U drugom dijelu „Kulturaljke“, pod šatorom na prostoru bivše tvornice TEF, u subotu 30. ožujka održat će se koncert  Damira Urbana, kultnih osječkih punkera „Gužve u 16 – ercu, srpskog rock benda  „Kanda, Kodža i Nebojša“, dok će se za after party do ranih jutarnjih sati pobrinuti regionalni DJ kolektiv "Balkan's Hi Fi". Ovo je još jedan primjer kako se voljom i upornošću sposobnih mladih pojedinaca može prkositi komercijalnim trendovima i pridonositi razvoju kulture, alternativne scene i načina razmišljanja.

  Objavljeno: 29.03.2013, 09:33h