Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Matija Cvek & The Funkensteins 1. prosinca otvaraju Adventuru u Šibeniku

 Matija Cvek & The Funkensteins 1. prosinca otvaraju Adventuru u Šibeniku

 

 

Jedan od najboljih hrvatskih glazbenika otvorit će novo izdanje šibenske Adventure, a nakon njega slijede odlični koncerti u cijelom prosincu! Uz vrhunski glazbeni program tradicionalno u Perivoju Roberta Visianija, radionički program Arsenturica za najmlađe prvi put će biti održan u Kući umjetnosti Arsen, a klizalište 'Vitićevo more', najomiljeniji dječji sadržaj Adventure, bit će, kao i dosad, na Poljani u centru grada.

Adventura počinje u petak, 1. prosinca i traje do prvog dana 2024. godine i to na tri lokacije – u Perivoju Roberta Visianija, u Kući umjetnosti Arsen i na Poljani.

„Fantastični Matija Cvek & The Funkensteins prošlog ljeta na sv. Mihovilu oduševili su sve na tribinama Tvrđave! Za koncert koji je bio rasprodan mjesecima unaprijed tražila se ulaznica više, a sad će Cveka u zimskom izdanju u Šibeniku imati priliku poslušati svi koji onda nisu stigli po svoje ulaznice. Odličan glazbeni program nastavlja se kroz cijeli prosinac u dnevnom i večernjem izdanju, a neka od imena koja ćemo slušati u Parku su Neno Belan, Nika Turković, Ljetno Kino, Kuzma & Shaka Zulu, Lu Jakelić…“, poručuju organizatori Adventure iz Tvrđave kulture Šibenik.

Na pozornici u Parku zasvirat će i šibenske glazbene snage pa će se i ove godine na Badnjak zbog sjajnih Fenixa tradicionalno kasniti na blagdanski ručak, a na posljednje jutro u godini plešemo uz Dani Sun. Uz nezaobilaznu Freetuladu kojom se obilježava šibenska Proslava, i humanitarna akcija puštanja lampiona bit će održana na svoj tradicionalni datum, na prvu večer nadolazeće godine što će označiti i zatvaranje još jedne Adventure.

Ove će zime dječji program Adventurica, za tu prigodu novog naziva Arsenturica, prvi put biti održan pod krovom Kuće umjetnosti Arsen, a obilježit će ga niz edukativnih, zabavnih i kreativnih radionica i drugih programa. Kuća Arsen u prosincu će tako biti mjesto okupljanja, druženja, igranja i stvaranja za najmlađe Šibenčane!

„GREENtanje u Parku naziv je ovogodišnje Adventure koja će u još jednom prosincu Šibenik pretvoriti u pravu božićnu čaroliju. GREENtamo jer je i ova Advetura u plastic free i zero waste znaku nazdravljanja iz višekratnih čaša, a i zato jer smo Šibenčani i ako postoji nešto što nam je svima zajedničko, to je baš grintanje!“, kažu organizatori jednog od najboljih adventskih sajmova na moru!

Što će se još naći na Adventurinom programskom kalendaru bit će poznato uskoro, sve informacije moći ćete pronaći na Facebook i Instagram stranicama, kao i na web stranici Adventure.

Poznati su i rezultati Javnog poziva za najam kućica u Perivoju Roberta Visianija, objavljeni na stranici TZ Grada Šibenika! Na dvije etaže Parka tijekom cijelog prosinca širit će se zamamni mirisi fine blagdanske hrane, kolača, kuhanog vina i svih drugih delicija bez kojih ne možemo zamisliti božićno vrijeme!

U kategoriji ugostiteljstvo povjerenstvo je ove Adventure odabralo Jeremija United j.d.o.o. s kućicom Festina Lente, zatim obrt za ugostiteljstvo Visiani s istoimenom kućicom, Obrt za pripremu i usluživanje hrane i pića PEKA s kućicom A JE TO!, obrt za ugostiteljstvo Jadrija i kućica Sam u kućici, U.O. Deda s kućicom Fjaka bar te obrt za ugostiteljstvo Alfirev s kućicom 'Tri piruna'. Tih šest kućica bit će na donjoj etaži Perivoja Roberta Visianija i u prolazu između dvije etaže Parka.

Preostale ugostiteljske kućice bit će, kao i dosad, na gornjoj etaži Perivoja Roberta Visianija uz četiri kućice za slano i slatko.
U kategoriji ugostiteljstvo to su još Caffe bar Bagatin s istoimenom kućicom, U.O. Zlatni Tulp s kućicom Bonkulovića, U.O. Stray Cat i njihov Grinch House i Oko Babino d.o.o. s kućicom PA'KAI.

Od slanog i slatkog tu su Obrt za trgovinu Tonka s popularnim fritulama, Bakrica d.o.o. s kućicom Vaflentura, Sezonski obrt za ugostiteljstvo Žana s Veselom kućicom i Star consulting j.d.o.o. s Rudolphovom slatkom kućicom.

Uz tradicionalnu blagdansku ponudu – bakalar, kobasice, popularne pecalice i dobro poznati buncekebab, lignje na gulaš ili divljač na gulaš, uživat ćemo u smotanim jajima i finim tortiljama punjenima mesom i povrćem. Ukusni falafeli donijet će u Park miris internacionalne kuhinje koji će dodatno obogatiti azijski ramen i dim sum, švedske cimet rolice i meksički tacosi. Imat ćemo priliku isprobati i neke nove fine burgere i hot dogove ili se pak odlučiti za dekonstrukciju sarme u sendviču. U Adventurinoj ponudi hrane još su i pileći nuggetsi, božićni kruh, italian style kobasica, tuna steak burger kao i burger od divljači, ali i misteriozni Grinchburger, pečena zvijer i Koviljkine rolice s Mrgudovim medaljonima!

Tko više voli slatko guštat će u toplim fritulama, vaflima na štapiću, palačinkama s bogatim preljevima i maštovitim dodacima ili pak mini krafnicama. U prosincu u Parku nazdravljamo domaćim vinima, pjenušcima, craft pivama, kuhanim ginom i finim rakijicama!

Svi ponuditelji imaju obvezu potpisivanja Ugovora u prostorijama Turističke zajednica Grada Šibenika na adresi Fausta Vrančića 18, od ponedjeljka, 13. studenog do petka 17. studenog. Za one koji u navedenom roku ne pristupe potpisivanju Ugovora, smatrat će se da su odustali od najma kućice te će se njihovo mjesto osloboditi sljedećem najboljem ponuditelju.

 

  Objavljeno: 08.11.2023, 14:30h

 

  JOŠ NOVOSTI IZ KATEGORIJE: