Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Microsoft Hrvatska, Ericsson Nikola Tesla, Algebra, IN2 Grupa i Lemax podržali inkubator Trokut

Microsoft Hrvatska, Ericsson Nikola Tesla, Algebra, IN2 Grupa i Lemax podržali inkubator Trokut

 

 

Građevinski radovi su završeni, opremanje i uređenje Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut u Mandalini privodi se kraju. Otvaranje Centra i useljavanje prvih poduzetnika očekuje se u rujnu ove godine. U tijeku je provođenje javne nabave sofisticirane opreme i aktivnosti uspostave strateške suradnje s najuspješnijim hrvatskim tvrtkama koje će kroz različite programe omogućiti novim poduzetnicima veće šanse za uspjeh na tržištu.

Microsoft Hrvatska, Ericsson Nikola Tesla, Visoko učilište Algebra, IN2 Grupa i Lemax prve su tvrtke iz IT sektora koje su podržale projekt i bit će strateški partneri na području razvoja IT poduzetništva. Na današnjem predstavljanju partnerstva na Tvrđavi sv. Mihovila gradonačelnik Željko Burić nije krio svoje zadovoljstvo zbog skorog otvaranja Trokuta.

„Trokut slobodno možemo nazvati direktnom investicijom u budućnost grada Šibenika. Ovo je logični nastavak i nadogradnja svih naših ulaganja u obrazovanje. Dobru priču započetu razvojem šibenskog Veleučilišta i uspostavom Studija energetske učinkovitosti sada nadograđujemo Centrom Trokut u kojem mladim ljudima pružamo mogućnost da budu kreativni i inovativni, realiziraju svoje ideje i ponude ih na svjetskom tržištu. U Šibenik dovodimo najbolje domaće tvrtke IT sektora da educiraju i budu mentori našim mladim poduzetnicima i povećaju njihove šanse za uspjeh.“, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Petar Mišura pozvao je sve kreativne mlade ljude koji tek razvijaju svoje poduzetničke ideje da dođu i maksimalno iskoriste sve mogućnosti koje su im u Trokutu ponuđene.

„Predstavljanje strateških partnera iz IT sektora prva je od planiranih suradnji. Uskoro ćemo predstaviti partnerstva s drugim poduzetničkim inkubatorima i HUB-ovima, obrazovnim institucijama i turističkim agencijama.“, naglasio je Mišura.

Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska najavila je sudjelovanje Microsoft stručnjaka u različitim radionicama u Trokutu, a korisnicima će omogućiti korištenje Microsoftovih razvojnih i edukativnih programa.

Marko Biljan, direktor prodaje e-business, industry & society kazao je da tvrtka Ericsson Nikola Tesla podupire projekt i partnerstvo u ciljem daljnjeg razvoja kompetencija ICT sektora u Šibeniku.

Tomislav Dominković, predsjednik Uprave Algebre je posjetio kako njihovo učilište već niz godina sudjeluje u različitim projektima u Šibeniku, a od jeseni, otvaranjem Trokuta najavljuje još bolju suradnju kroz ponudu jedinstvenih znanja i specijaliziranih programa.

Denis Jašarević, izvršni direktor Sektora zdravstva IN2 Grupe najavio je angažman kroz mentoriranje budućih ICT stručnjaka. Nada se da će suradnja s Trokutom doprinijeti razvoju stručnjaka u ICT sektoru od kojih će se neki pridružiti njihovom timu.

Projekte Trokuta s fokusom na ICT rješenja u turizmu podupire i tvrtka Lemax koja je spremna dati svoj doprinos da se ICT branša približi ljudima i da se mladi motiviraju za ulazak u svijet novih tehnologija.

Funkcionalna zgrada u Mandalini prostire se na dvije etaže ukupne površine 2084 m2. Uređeno je 28 funkcionalnih jedinica, fleksibilni prostori, FAB LAB radionice, uredi, kabine, konferencijski centar. Budući korisnici moći će koristiti 3D printer, 3D skener, gadgete kao što su dronovi, pametni satovi, roboti, naočale virtualne i proširene stvarnosti, razni računalni programi, računalo za slabovidne osobe i drugu opremu.

Projekt uspostave Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut provodi Grad Šibenik. Ukupan iznos projekta je 27.722.245 kuna, od čega je Grad Šibenik ostvario 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europske unije.

  Objavljeno: 23.07.2020, 13:47h