Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ministar Oleg Butković obišao radove na čvoru Rokići i najavio nove infrastrukturne projekte

Ministar Oleg Butković obišao radove na čvoru Rokići i najavio nove infrastrukturne projekte

 

 

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, u pratnji direktora Hrvatskih cesta Josipa Škorića, boravio je danas u Šibeniku gdje je održao radni sastanak s gradonačelnikom Željkom Burićem i županom Goranom Paukom. Na sastanku se razgovaralo o prometnim projektima koji se provode ili su u fazi pripreme na području Šibenika i Šibensko-kninske županije. Jedan od njih je izgradnja čvora Rokići kojeg je ministar, u pratnji gradonačelnika i župana sa suradnicima, po završetku sastanka i obišao.

„Razgovarali smo o čitavom nizu projekata i prometnih rješenja, a koja se uglavnom tiču rasterećenja državne ceste D-8 kao što su čvor Njivice 1, Njivice 2 te čvor Mandalina. Hrvatske ceste pripremaju navedene projekte te su u postupku rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Dotaknuli smo se i projekta spajanja Poda na autocestu za koji je ishodovana lokacijska dozvola, a natječaj će biti raspisan iduće godine. Također smo otvorili temu izgradnje žičara na području grada Šibenika koja bi se mogla financirati od strane europskih fondova posredstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.“, kazao je ministar Butković.

Gradonačelnik Željko Burić zahvalio se ministru i Hrvatskim cestama na sjajnoj suradnji koja je rezultirala izgradnjom čvora Meterize te realizacijom čvora Rokići.

„Otvorili smo novu priču s obzirom na financijsku omotnicu 2021.- 2027. , u sklopu projekta “Zelena Europa”, gdje bi Grad mogao prijaviti projekt žičara kao alternativni horizontalni gradski prijevoz . Isto tako smo se dotaknuli, s obzirom da slijedi rekonstrukcija Ulice Matije Gupca, projekta šibenske vertikale, odnosno kako riješiti otkup zemljišta i financijsku konstrukciju kako bi realizacijom i tog projekta velike gradske četvrti Šubićevac i Meterize dobile izravno kretanje prema centru grada.“, poručio je gradonačelnik Željko Burić.

Župan Goran Pauk istaknuo je kako je tijekom sastanka postignuta suglasnost oko svih projekata, a razgovaralo se i o drniškoj obilaznici za koju je započeo proces izvlaštenja, a početak gradnje može se očekivati tijekom 2021. godine. Aktualizirana je tema cestovnog spoja Vrpolja prema Rogoznici i Marini te je dogovoren nastavak predradnji koje prethode projektu.

Direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić podsjetio je kako su radovi na čvoru Rokići započeli u kolovozu ove godine,  a vrijedni su 25 milijuna kuna. Završetak radova predviđen je u kolovozu 2021. godine.

„Nadamo se da će biti gotovi i prije turističke sezone, no važno je što radovi ne utječu na protočnost glavnih prometnih pravaca Šibenika. Realizacijom projekta će se utjecati na povezivanje ovog dijela grada sa samim centrom, a osim toga riješit će se i najranjiviji dio u prometu, sigurnost pješaka, izgradnjom tri pješačka pothodnika“, zaključio je Škorić.  

 

  Objavljeno: 23.09.2020, 14:20h