Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ministar Šime Erlić u radnom posjetu Šibeniku

 Ministar Šime Erlić u radnom posjetu Šibeniku

 

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić sastao se danas u Gradskoj upravi s ministrom regionalnog razvoja i fondova EU Šimom Erlićem, a na radnom sastanku razgovarali su o projektima koje Grad planira realizirati kroz ITU mehanizam.

Gradonačelnik  Burić ministru  Erliću predstavio je projekte Grada koji su financirani sredstvima Europske unije te one koji su u pripremi za realizaciju.

„S Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU Grad Šibenik u kontinuitetu ima odličnu suradnju te vjerujem da ćemo s realizacijom planiranih aktivnosti u dobrom ritmu nastaviti i dalje. Šibenske tvrđave, Centar za nove tehnologije Trokut, Logistički centar i glavni gradski trg, Aglomeracija, Centar za gospodarenje otpadom Bikarac samo su neki od projekata koje smo izgradili europskim sredstvima, a za koji dan i svoja će vrata otvoriti Centar koralja na otoku Zlarinu“, kazao je Burić.

„U pravom smo trenutku u Šibeniku obzirom da će se u utorak, 16. svibnja 2023. u sklopu konferencije „ Urbana agenda za RH do 2030.“ održati svečano uručenje Odluka o odabiru ITU gradova za 22 grada, među kojima je i Šibenik sa alokacijom od 22 mln eura. Nakon uručenja Odluke o odabiru ITU gradova slijedi potpis Sporazuma te raspis natječaja, a ukoliko su projekti spremni, realizacija može uslijediti kroz 2024./2025.godinu“, istaknuo je ministar, dodavši da je Grad Šibenik upravo EU sredstvima ostvario vidljivu tranziciju i može biti primjer drugim gradovima u Hrvatskoj.
Podsjetimo, urbano područje Šibenik čine grad Šibenik, kao središte, grad Skradin i općina Bilice. Osnovni kriteriji za ulazak u obuhvat urbanog područja su udio dnevnih migracija zaposlenih u grad Šibenik od minimalno 30% te obveza postojanja prostornog kontinuiteta. U postupku pripreme dokumentacije za prijavu na Poziv za provedbu ITU mehanizma održana su četiri sastanka Koordinacijskog vijeća koje čine gradonačelnici navedenih gradova, tri sjednice Partnerskog vijeća sastavljenog od članova iz javnog, privatnog i civilnog sektora, a koji su bili uključeni u izradu Strategije razvoja urbanog područja Šibenik.

Provedeno je prethodno vrednovanje od strane nezavisnog stručnjaka koje je dalo pozitivno mišljenje na Strategiju razvoja urbanog područja Šibenik, potom proveden je postupak strateške procjene utjecaja na okoliš te je izrađena Strateška studija utjecaja na okoliš ''Strategije razvoja urbanog područja Šibenik za razdoblje 2021.-2027.''
Izrađen je Akcijski plan Strategije razvoja urbanog područja Šibenik s popisom projekata koji se mogu provoditi u navedenom financijskom razdoblju i provedeno je javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću za Strategiju razvoja urbanog područja te za Studiju utjecaja na okoliš Strategije.

U tijeku je proces prioritizacije projekata prema metodologiji izrađenoj od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te će po njegovom završetku biti odabrani projekti za financiranje te potpisan Sporazum o provedbi ITU mehanizma.

 

Po završetku sastanka na kojem su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta i pročelnik za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Petar Mišura, ministar Erlić sa suradnicima obišao je lokaciju bivše vojarne na kojoj Grad planira realizirati projekt Centar za mlade.

  Objavljeno: 12.05.2023, 13:58h