Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU u društvu gradonačelnika obišla tvrđavu sv. Ivana

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU u društvu gradonačelnika obišla tvrđavu sv. Ivana

 

 

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak danas je obišla tvrđavu sv. Ivana na kojoj se radovi privode kraju te će svoja vrata Šibenčanima i posjetiteljima u našem gradu otvoriti početkom lipnja.

Gradonačelnik Željko Burić ugostio je ministricu te joj pokazao tvrđavu u završnoj fazi radova i objasnio izazove s kojima se Grad susreo pri projektiranju i izvođenju radova na površinom najvećoj gradskoj tvrđavi.

Nakon obilaska tvrđave sv. Ivana, na Baroneu su ministrica Tramišak i gradonačelnik Burić potpisali ugovor za projekt „Izgradnja i uređenje dječjeg igrališta, košarkaškog igrališta i boćališta na otoku Žirju“, kojim je Gradu Šibeniku od strane Ministarstva odobreno 420.000,00 kuna za financiranje projekta, a ukupna vrijednost projekta je 844.875,00 kuna.

Cilj projekta je izgradnja i uređenje dječjeg igrališta, košarkaškog igrališta i boćališta na otoku Žirju. Društvena i sportska infrastruktura nije dostupna otoku te će se  izgradnjom takvih sadržaja izravno utjecati na razvoj lokalne zajednice i životni standard.

Podsjetimo, tvrđava sv. Ivana obnavlja se putem projekta „Revitalizacija područja tvrđave svetog Ivana“, a riječ je o najvećem projektu iz područja kulturne baštine dodijeljenom Gradu Šibeniku iz fondova Europske unije. Vrijedan je sveukupno 49.143.692,95 kuna, a Europska unija sufinancira projekt sa 41.486.646,05 kuna iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, dok je ostatak sredstava osigurao Grad Šibenik.

Ovim projektom nastavljena je obnova fortifikacijskog sustava (tvrđava svetog Mihovila, tvrđava Barone), koji predstavlja značajan element lokalne i nacionalne kulturne baštine. Revitalizacijom tvrđave sv. Ivana obnovile su se i opremile dvije cjeline tvrđave - sjeverni dio poznat kao „Kliješta“ i južni zvan „Zvijezda“. Revitalizacijom tvrđave svetog Ivana ukupne površine 18.657 metara četvornih obnovili su se bedemi, uveli inovativni sadržaji, atrakcije i proizvodi.

U podnožju sjevernog obrambenog bedema („kliješta“) posjetitelji će moći uživati u gastro-vizualnom konceptu Obsidio. Uz pomoć revolucionarne tehnike 3D video-mappinga na zidinama tvrđave prikazivat će se sadržaji, koji će stvarati optičke iluzije i dojam kretanja statičnih objekata. Također, izgrađen je i Edukativni kampus opremljen pametnim interaktivnim učionicama i prezentacijskim prostorima (3 pametne učionice/radionice, izložbeni prostor,  prostor doručkovaonice s malom kuhinjom, dnevni boravak, prateći uredski prostori, 14 soba za smještaj sudionika (12 soba za najviše 46 sudionika; 1 dvokrevetna soba u kampusu prilagođena osobama s invaliditetom te 2 sobe za smještaj 2-4 voditelja). Izgradnjom Kampusa osigurao se kvalitetan smještaj s pratećim tematskim programima koji će uvelike pridonijeti produljenju turističke sezone kao i dužem boravku posjetitelja u Šibeniku.

 

  Objavljeno: 20.05.2022, 12:59h