Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Mlade plesače u Šibeniku očekuju slavni plesni pedagozi

Mlade plesače u Šibeniku očekuju slavni plesni pedagozi

 

 

Jedanaesti Šibenik Dance Festival uz bogat program plesnih predstava koje će biti izvedene na šibenskim tvrđavama i trgovima, donosi i vrijedan edukativni program. Plesne radionice djeci i mladim plesačima omogućuju da poboljšaju plesnu tehniku, nadograde svoje plesne vještine te dobiju novo nadahnuće za bavljenje umjetnošću koja slavi pokret. Radionice ovogodišnjeg izdanja festivala vodit će istaknute plesne pedagoginje Kate Jablonski iz Sjedinjenih Američkih Država, Olivia Court Mesa iz Izraela, Danka Sekulović iz Srbije te Ivona Grubišić Pupić i Virna Hošnjak iz Hrvatske.

Kate Jablonski svojevrstan je svjetski plesni fenomen. Spada među najpraćenije koreografe na YouTubeu. Njezin jedinstven plesni jezik i živopisan stil podučavanja mlade plesače potiče da s užitkom svladavaju atraktivne plesne kombinacije.  Plesni jezik Kate Jablonski podrazumijeva brze izmjene u prostoru te veliki raspon kretnji i preciznih mikro pokreta savršeno usklađenih s glazbom. Kate Jablonski plesne radionice održava diljem svijeta – od SAD-a i Kanade preko Velike Britanije, Francuske i Nizozemske do Italije i Hrvatske. Šibenik već dobro poznaje. Jednu je plesnu radionicu vodila tijekom ŠDF-a 2019. godine. Ove joj je godine tema radionice Jazz Lyrical.

Olivia Court Mesa prvi će put sudjelovati na Šibenik Dance Festivalu. Podučavat će suvremene plesne tehnike s naglaskom na otkrivanje potencijala tijela kroz tehniku plesa na podu te funkcionalnom kretanju s elementima 'partneringa'. Plesače želi podučiti kako koristiti tijelo da bez napora izvodi kompleksne obrasce kretanja.

Circus Workshop, radionicu žongliranja i akrobatike, vodit će Danka Sekulović.

„Tijekom tri dana trajanja radionice mlade ćemo polaznike upoznati s osnovama nekoliko cirkuskih disciplina. Bilo da je u pitanju partnerska akrobatika ili manipuliranje objektima i žongliranje, tijekom radionice će se raditi na uspostavljanju grupe i zajedništva, na izgradnji povjerenja i pomicanju granica u razigranom, ali sigurnom ozračju“, istaknula je Danka Sekulović.

Virna Hošnjak, plesačica i koreografkinja, postala je slavna diljem zemlje nakon što je plesni studio Korak koji vodi u Čakovcu, prošle godine ušao u završnicu tv showa Supertalent. Plesačica koja je na koncertima pratila najveće hrvatske glazbene zvijezde, te svoje plesno umijeće pokazala i na turneji u Kini, danas je posvećena podučavanju djece i mladih. U Šibeniku će voditi radionicu Street Jazz/Jazz Funk.

Ivona Grubišić Pupić, diplomirana plesačica i plesna pedagoginja koja je učila od eminentnih europskih plesnih pedagoga, svoju ljubav prema plesu godinama prenosi na najmlađe. Među ostalim, radila je kao plesna pedagoginja u Plesnom teatru Sjene, a na pozornici ŠDF-a nekoliko su puta izvedene njezine plesne predstave. Ovo ljeto za djecu priprema radionicu Jazzy Kids, a mlade će plesače upoznati s vrijednošću joge u bavljenju plesom.

Plesne radionice tijekom ŠDF-a bit će organizirane u sportskoj dvorani Miminac i Tehničkoj školi Šibenik. Festival se održava od 25. do 30. srpnja 2022. godine. Šibenik Dance Festival podupiru Grad Šibenik, Ministarstvo kulture i medija, Šibensko-kninska županija, Nacionalni park Krka te turističke zajednice Šibenika i Šibensko-kninske županije. Festival se održava u suorganizaciji s Tvrđavom kulture Šibenik.

 

  Objavljeno: 28.06.2022, 14:19h