Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Muzej grada Šibenika organizira niz zanimljivih događanja

Muzej grada Šibenika organizira niz zanimljivih događanja

 

 

U povodu 18. svibnja, Međunarodnog dana muzeja, Muzej grada Šibenika organizira cijeli niz zanimljivih i edukativnih događanja. Nakon sinoćnjeg predavanja  Život s atopijom magistre farmacije Brune Bilać i današnje radionice za djecu Periplus: Zaplovi u prošlost, slijede slijedeća događanja po rasporedu:

Četvrtak, 16. svibnja i ponedjeljak, 20. svibnja, 17:15 sati

Muzej grada Šibenika (izložbeni postav - ulaz kod topova)

Radionica za djecu Što se u ljekarni radi?

Na radionicama će djeca biti upoznata s radom farmaceuta i farmaceutskih tehničara u ljekarni, posjetit će izložbu „Apothecarius, aromatarius, speciarius, ljekarnik – Ljekarništvo na šibenskom području“ te će izraditi balzame za njegu usana, kreme za njegu ruku i vagati čaj.

Za sudjelovanje na radionici se potrebno prijaviti na broj 091 583 8847

Subota, 18. svibnja

Muzej grada Šibenika

9:30-12:30 Javnozdravstvena akcija Upoznajte svoj krvni tlak

U sklopu izložbe „Apothecarius, aromatarius, speciarius, ljekarnik – Ljekarništvo na šibenskom području“ na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja za šibensku javnost bit će organizirano mjerenje tlaka. Tlak će mjeriti magistre farmacije Branka Vukičević, Klaudija Lokas i Franka Čeko, te farmaceutska tehničarka Martina Silov, djelatnice ZU Ljekarna Šibenik koja je i suorganizator ovog događanja.

10:00 -12:00 Behind the scenes – vodstvo po muzejskoj konzervatorsko – restauratorskoj radionici

Pod vodstvom Katarine Urem, više konzervatorice-restauratorice Muzeja grada Šibenika, posjetitelji će biti upoznati s radom Konzervatorsko-restauratorskog odjela te će saznati nešto više o tome kako se čuvaju predmeti kulturne baštine u Muzeju grada Šibenika. Bit će im prezentirana preventivna zaštita, istraživanje, razmišljanje i načini konzervacije i restauracije predmeta od različitih materijala.

10:00 Mrežne stranice Muzeja grada Šibenika

U subotu, 18. svibnja, muzejski savjetnik Toni Brajković na web stranici Muzeja i na društvenoj mreži Facebook MGŠ-a javnosti će predstaviti nove metode u arheologiji koje se koriste na arheološkim lokalitetima gdje istraživanja provode arheolozi matične ustanove. Riječ je, naime, o nedestruktivnim - geofizičkim istraživanjima (mjerenjima) kojima se na posve nov način upotpunjuju spoznaje nastale klasičnom metodom iskopavanja po slojevima.

Nedjelja, 19. svibnja

Izlet u Tomislavgrad

Kao i većinu godina, povodom Međunarodnog dana muzeja organiziramo besplatan izlet za građanstvo. Ove godine posjetit ćemo Franjevački samostan i muzej u Tomislavgradu (Bosna i Hercegovina) uz stručno vodstvo. Polazak je predviđen s Autobusnog kolodvora u Šibeniku u 9 sati. Za izlet je potrebno prijaviti se na telefonski broj 022 213 888.

Ponedjeljak, 20. svibnja

Bribirska Glavica

Već tradicionalno, naš Muzej povodom Međunarodnog dana Muzeja organizira posjet djece i mladih iz Centra za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“ arheološkom lokalitetu Bribirska Glavica, uz stručno vodstvo arheologa našeg Muzeja.

8. svibnja – 14. lipnja

Izložbeni postav Muzeja – ulaz kod topova

Izložba „Apothecarius, aromatarius, speciarius, ljekarnik – Ljekarništvo na šibenskom području“

Obrazovna tematska multidisciplinarna izložba „Apothecarius, aromatarius, speciarius, ljekarnik – Ljekarništvo na šibenskom području“ prati razvoj ljekarništva na šibenskom području, od antičkih vremena do danas. Izložba je postavljena povodom 60. obljetnice osnutka Zdravstvene ustanove Ljekarna Šibenik. Otvorena je od ponedjeljka do petka od 10 do 13 i od 17 do 20 sati.

 

  Objavljeno: 15.05.2024, 12:17h