Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Na Maloj loži započele aktivnosti u sklopu projekta Recolor

Na Maloj loži započele aktivnosti u sklopu projekta Recolor

 

 

Na Maloj loži danas su započele aktivnosti u sklopu projekta Recolor čiji je nositelj Veleučilište u Šibenik. Cilj projekta je revitalizacija ovog nekada živopisnog i značajnog trga za stanovnike Šibenika s ciljem diverzifikacije i promocije turističkih proizvoda i usluga, te poboljšanja kvalitetne turističke ponude.

 

Na Maloj loži tako je danas otvorena zelena tržnica koja će raditi svakog dana od 7 do 12 sati od 1. srpnja do 31. kolovoza 2020. godine. Svoje proizvode u navedenom periodu prodavati će OPG-ovi s našeg područja.

 

Projekt su pozdravili gradonačelnik Željko Burić, zamjenik župana Nikola Blažević te nekadašnji dekan VUŠ-a, a aktualni ministar uprave, Ivan Malenica.

 

Predstojeće projektne aktivnosti predstavio je dekan šibenskog Veleučilišta Ljubo Runjić.

 

„Glavne aktivnosti koje će se odvijati na prostoru Male lođe kroz mjesec srpanj i kolovoz obuhvaćaju zelenu tržnicu na kojoj će u jutarnjim satima lokalni OPG-ovi prodavati svoje proizvode, u popodnevnim satima će se održavati slikarska škola, dok su večernji sati rezervirani za razna kulturna i zabavna događanja.“, kazao je dekan Runjić.

 

Gradonačelnik Željko Burić istaknuo je kako su sve navedene aktivnosti dio šire slike, oživljavanja stare gradske jezgre.

 

„Povratak zelene tržnice na Malu ložu, odnosno u staru gradsku jezgru, nastavak je rada i promišljanja kako revitalizirati povijesnu jezgru grada Šibenika.  Nije to samo naš problem, prošle su ga i svjetske destinacije te se vodimo njihovim primjerom.“, poručio je gradonačelnik.

 

Projekt Recolor je započeo 1. siječnja 2019. godine čiji je nositelj tada bio Ivan Malenica kao tadašnji dekan Veleučilišta u Šibeniku.„Ovo pokazuje sinergiju lokalne zajednice, nositelja projekta i europskih fondova. Posebno je u ovom današnjem događaju bio važan projekt prekogranične suradnje INTERREG koji je usmjeren na jačanje turističkog potencijala samog grada.“,  rekao je ministar Ivan Malenica.

 

Projekt Recolor (Reviving and EnchanCIng artwOrks and Landscapes Of the adRiatic) sufinanciran je u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG Italy – Croatia 2014 – 2020 i usmjeren je na jačanje turističkog potencijala urbanih i prirodnih krajobraza odabranih lokacija na području Hrvatske i Italije, koje često nisu u potpunosti iskorištene ili nisu još uključeni u tradicionalne turističke rute. Uz Veleučilište u navedeni projekt je uključeno još sedam partnera, u Hrvatskoj to su Zadar i Labin, a u Italiji regija Emilia Romagna kao glavni partner, općine Cividale del Friuli te Campobasso, konzorcij Montefeltro Sviluppo te Sveučilište u Bologni.

  Objavljeno: 01.07.2020, 11:56h