Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Na otvorenje 61. MDF-a stižu veleposlanici europskih zemalja

Na otvorenje 61. MDF-a stižu veleposlanici europskih zemalja

 

 

Šibenik se ovog četvrtka probudio okupan suncem i s novim festivalskim vratima na ulazu u povijesnu jezgru čime je označen skori početak jednog od najstarijih festivala u Europi koji njeguje stvaralaštvo za djecu i dječje stvaralaštvo - 61. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku koji će se održati od 19. lipnja do 3. srpnja. Autor ovogodišnjih festivalskih vrata je nagrađivani hrvatski umjetnik, Danijel Srdarev koji, također, potpisuje i plakat 61. MDF-a.

Kao manifestaciju od nacionalne važnosti, Međunarodni dječji festival i ove godine uživa podršku Ministarstva kulture i medija RH te pokroviteljstvo predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića. Festival je uspio zadržati epitet međunarodnog događanja usprkos otežanim uvjetima uslijed pandemije koronavirusa. Tako će u programu svečanog otvorenja u subotu, 19. lipnja, na ljetnoj pozornici nastupiti najnagrađivanije cirkusko kazalište u Španjolskoj - Vaivén Circo s predstavom 'Ono bitno'.

'Riječ o kazalištu koje je ranije nastupilo na MDF-u te je zbog utiska koje je svojim sudjelovanjem ostavilo na Festival pozvano da ponovno dođe što je prvotno bio plan za 60. izdanje Festivala od čega se moralo odustati zbog zdravstvene krize u svijetu prošle godine' podsjećaju iz organizacije MDF-a.

U subotu će Festival na ljetnoj pozornici tradicionalno svojim nastupom otvoriti dječji zbor Zdravo maleni, a nakon toga Šibenčane i goste grada očekuje zabavan program u organizaciji urednika programa trgova i ulica, Marija Kovača i njegovog društva na Trgu Pavla Šubića I. te, naravno, vatromet.

Prvi put ove godine, festivalska publika mogla je kupiti ulaznice za predstavu otvorenja, a svečanom otvorenju prisustvovat će veleposlanik Talijanske Republike u Hrvatskoj, Pierfranceso Sacco, te veleposlanik  Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj, Nj. E. g. Alonso Dezcallar de Mazarredo.

Već idućeg dana, u nedjelju, 20. lipnja, bit će gužve na trgovima i ulicama Krešimirovog grada, napose u izložbenim prostorima kada će biti otvorene brojne izložbe koje su na poseban ponos ove godine Festivalu i gradu.

Tako će ove nedjelje u Šibeniku biti otvorene izložbe (Ne)vidljivo (studio Galerije sv. Krševan), zatim, Kad se male ruke slože (povijesna jezgra), U životu je važno da ne skidaš pločice sa zida u kupaonici – in memoriam Mladenu Kušecu (ex foaje HNK u Šibeniku, danas Brešanova soba). Zatim Kostim i/ili skulptura – alternativno od kostima do skulpture (HNK u Šibeniku / Civitas Sacra) te Tata i kiša Vita / Laboratorio Bestiario Danijela Srdareva (Muzej grada Šibenika) te Allegro Vivace u suradnji s Fondacijom Mersad Berber (Galerija svetog Krševana).

U nedjelju, od 21.15h najmlađe na Gorici očekuje i prva filmska projekcija iz filmskog programa – Hrabri mališan 2.

Festival i kokice vas čekaju!

  Objavljeno: 17.06.2021, 10:57h