Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Na Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine, plivači PK Šibenik osvojili 16 medalja

Na Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine, plivači PK Šibenik osvojili 16 medalja

 

 

Zagreb je od 29. srpnja do 1. kolovoza bio domaćin ovogodišnjeg izdanja Prvenstva Hrvatske za dobne skupine na kojemu je sudjelovalo 415 natjecatelja iz 35 klubova.  Na natjecanju je nastupilo šest natjecatelja PK Šibenik: u mlađe seniorskoj kategoriji  Robert Vukičević i Marija Kardum, u juniorskoj Toni Slavica i Anamarija Vukičević te u mlađe juniorskoj Luka Popović i Josip Bepo Srzić, a u Šibenik su se vratili s osvojenih 16 medalja. 

"Najuspješniji je bio Toni Slavica koji je osvojio 7 odličja u svim dobnim kategorijama, Ovogodišnji sudionik Europskog Juniorskog prvenstva novi je prvak Hrvatske u apsolutnoj, mlađe seniorskoj i juniorskoj konkurenciji u disciplini 400 mješovito. U drugoj mješovitoj disciplini Toni je također ponio naslov prvaka u mlađe seniorskoj i juniorskoj kategoriji dok je u apsolutnoj bio drugi. U disciplini 100 prsno Toni je još jednom došao do naslova viceprvaka u juniorskoj kategoriji.
Robert Vukičević također je briljirao u svojim nastupima na ovom prvenstvu. U disciplinama 200 leptir i 100 slobodno Robi je postao novi viceprvak Hrvatske u apsolutnoj i mlađe seniorskoj konkurenciji dok je u disciplini 100 slobodno podijelio broncu u istim kategorijama. Novom studentu Kineziološkog fakulteta u Zagrebu ovo je bilo posljednje natjecanje kao članu našeg kluba kojeg je zaključio na najbolji način. Uvjereni smo kako će plivačke i profesionalne uspjehe Robi i dalje nizati. U ženskoj konkurenciji ponovo je najuspješnija bila Marija Kardum. Nakon dva četvrta mjesta u disciplinama 200 mješovito i 200 leđno Marija je disciplini 200 leptir trećeg dana prvenstva osvojila dvije bronce u apsolutnoj i mlađe seniorskoj konkurenciji. Nakon medalja u apsolutnoj, mlađe seniorskoj i juniorskoj  konkurenciji na red je došlo i odličje u mlađe juniorskoj kategoriji. Osvojio ga je Luka Popović kao ulazni mlađi junior u disciplini 200 prsno posljednjeg dana natjecanja. Na natjecanju su nastupili još Anamarija Vukičević i Josip Bepo srzić s plasmanima u popodnevnim B finalima" - ističu u PK Šibenik te dodaju kako je, nakon ovog natjecanja,  zaključena još jedna uspješna natjecateljska sezona.

U svim dobnim kategorijama ostvareni su pojedinačni plasmani među prva tri. Ni ove godine nije prekinut niz seniorskog prvaka kojeg je ove godine osvojio Toni Slavica. Uz 16 medalja s Prvenstva Hrvatske za dobne skupine,  još 5 odličja dodali su kadeti s Prvenstva Hrvatske za kadete. U dobnim skupinama mlađih kadeta i početnika s Regionalnog prvenstva Hrvatske također su se vratili 15 odličja. 

Natjecateljima slijedi pauza od tri tjedna te nakon toga pripreme za iduću sezonu i nastupe u malim bazenima.

  Objavljeno: 03.08.2022, 14:04h