Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Na tvrđavi sv. Mihovila svečano je otvoren 11. Šibenik Dance Festival

Na tvrđavi sv. Mihovila svečano je otvoren 11. Šibenik Dance Festival

 

 

Na tvrđavi sv. Mihovila sinoć je otvoren 11. Šibenik Dance Festival. Plesači Eva Duda Dance Company iz Mađarske izveli su plesni spektakl Ramazuri u koreografiji Eve Dude. Riječ je o iznimno atraktivnoj predstavi koja suvremeni ples nadograđuje elementima cirkusa. Na pozornici su se redale atraktivne stilski raznolike plesne točke  - od onih nadahnutih plesnjacima pedesetih godina prošlog stoljeća do vrtoglavnih akrobacija. Dojmljivost neobične plesne kreacije pojačala je glazba koju su uživo izvodili njezini skladatelji Izsák Farkas i Dávid Szarvas.

Šibenčane i njihove goste oduševila je iskričava energija prve večeri festivala te s nestrpljenjem iščekuju nastavak festivala koji u Šibeniku traje do subote.

„Ovogodišnji je festival najbogatiji do sada. Samo u glavnome programu ima 13 izvedbi plesnih umjetnika iz Hrvatske i svijeta. Većina izvedbi održat će se na Tvrđavi Barone. Među najatraktivnijim izvedbama su birani dueti Baleta Hrvatskog narodnog kazališta iz Splita i HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke te predstave I Carry, You Hold i Whenever I Am Alone koje koreografski potpisuje Olivia Court Mesa. Ponosni smo što nastavljamo i uspješnu suradnju s Institutom za umjetnički ples iz Beograda”, rekla je Zorana Mihelčić, umjetnička direktorica Šibenik Dance Festivala.

Plesačice iz Sjedinjenih Američkih Država okupljene pod imenom The Kate Jablonski Statement koje su u uvodnom show programu prve večeri festivala izvele ulomak iz plesne predstave Dream State glasovite koreografkinje Kate Jablonski, tu će predstavu u cijelosti izvesti u srijedu kraj šibenske katedrale sv. Jakova na Trgu Republike Hrvatske.

Kako bi festival ples predstavio što širem krugu ljudi, plesni studiji i skupine svake večeri imaju nastupe na šibenskom trgu Poljana.

Otvarajući festival zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta istaknuo je da se festival sa svojom tradicijom dugom 11 godina ugradio u kulturni identitet grada.

„Festival je obogatio ponudu kulturnog turizma na lokalnoj i državnoj razini te odigrao važnu ulogu u procesu izgradnje brenda grada Šibenika kao europske kulturne destinacije“, rekao je Dino Karađole, direktor Turističke zajednice grada Šibenika.

Župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić nada se da će i drugi gradovi županije na sličan način svoju povijesnu i kulturnu baštinu povezati s novim kulturnim sadržajima.

Svako ljeto u Šibenik uz plesne umjetnike stižu mladi plesači koji sudjeluju u plesnim radionicama, te zaljubljenici u ples koji uživaju u plesnim izvedbama na srednjovjekovnim tvrđavama. Budući da s tih tvrđava puca pogled na more, za mnogobrojne plesne umjetnike iz svijeta nastup na ŠDF-u je nezaboravno iskustvo.

Šibenik Dance Festival podupiru Grad Šibenik, Ministarstvo kulture i medija, Šibensko-kninska županija, Nacionalni park Krka te turističke zajednice Šibenika i Šibensko-kninske županije. Festival se održava u suorganizaciji s Tvrđavom kulture Šibenik.

  Objavljeno: 26.07.2022, 12:24h