Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Na velikom platnu Arsena slavimo domaći film: Evo što nas još čeka prvog svibanjskog tjedna!

Na velikom platnu Arsena slavimo domaći film: Evo što nas još čeka prvog svibanjskog tjedna!

 

 

Prvi tjedan svibnja u Kući umjetnosti Arsen bit će u znaku domaćeg filma i projekta H15 – 15 godina u našem filmu kojim Hrvatski audiovizualni centar obilježava 15 godina djelovanja! Budući da je svibanj  tim povodom proglašen Mjesecom našeg filma, cijeli mjesec bit će posvećen domaćim filmskim naslovima. Tjedan će pak otvoriti koncert mladih glazbenih talenata iz Glazbene škole Ivana Lukačića, vikend je rezerviran za najmlađu Arsenovu publiku odnosno program Bubamarac, a ovaj tjedan u Kući Arsen svoj rad prezentirat će i polaznici radionice Glumac ima vremena za Arsena!

ARSEN I LUKAČIĆ


Povodom Dana Glazbene škole Ivana Lukačića u utorak 2. svibnja u Kući umjetnosti Arsen svoje glazbeno umijeće pokazat će učenici glazbene škole. Koncert počinje u 19.30 sati, a ulaz je slobodan do popunjenja kapaciteta.

Inače, šibenska glazbena škola bez prekida postoji od 1935. godine, kada je ustrojena kao privatna škola. Pedesetih i šezdesetih godina, a dijelom i sedamdesetih godina je bila samo osnovna škola, a od 1977. postaje srednja škola u sklopu Centra za odgoj i usmjereno obrazovanje kadrova u upravi i društvenim djelatnostima Šibenik. Kuća umjetnosti Arsen od početka svog rada surađuje s glazbenom školom, a njezini polaznici svoje vještine prezentiraju kroz koncertni program Arsen i Lukačić.



Mjesec našeg filma zamišljen je kao program koji za cilj ima publiku provesti kroz domaću kinematografiju u proteklih 15 godina podsjećajući na neke od najuspješnijih i omiljenih filmova uz koje su odrastali, razvijali se, educirali, rasli i mijenjali se. Program će se održavati u kinima u sklopu Kino mreže, nezavisnim kinima te u CineStar kinima diljem Hrvatske.

- Sretni smo što je i Kuća umjetnosti Arsen, koja od početka djelovanja posebno podržava domaće i nezavisne filmove, dio te lijepe priče. U sklopu projekta H15 u Kući umjetnosti Arsen 3. svibnja bit će prikazana dva filma: Tlo pod nogama, nagrađivani kratkometražni film Sonje Tarokić i Lijepo mi je s tobom znaš, feel-good film prepun duhovitih opaski i situacija redateljice Eve Kraljević najavljuju iz Tvrđave kulture Šibenik koja upravlja Kućom umjetnosti Arsen.

ART KINO ARSEN

U srijedu 3. svibnja u redovnom programu Art kina Arsen u 20 sati bit će prikazan film Ljepota i krvoproliće o životu i djelu Nan Goldin. Film je režirala oskarovka Laura Poitras, poznata po beskompromisnim dokumentarcima koji zadiru duboko u trulo tkivo suvremenih geopolitičkih odnosa SAD-a. Osim o životu i djelu Nan Goldin, Ljepota i krvoproliće govori i o umjetničinoj osobnoj borbi protiv obitelji Sackler, poznatih donatora prestižnih američkih muzeja, u čijem je vlasništvu farmaceutska tvrtka Purdue Pharma koja je svojim popularnim lijekom OxyContinom uvelike pridonijela opijatskoj krizi.

GLUMAC IMA VREMENA

Drugo izdanje ciklusa Glumac ima vremena za Arsena bilo je posvećeno filmu i filmskoj igri, a u četvrtak 4. svibnja u 21 sati polaznici radionice prezentirati rezultate svog višemjesečnog rada!
 
Na putu prema kreaciji filmskih likova i priče polaznike su pratili voditelji radionice – glumac i redatelj Leon Lučev i glumica Jelena Graovac Lučev te multimedijalna umjetnica Ana Marija Marinov. Za kraj ciklusa oni će još jednom dati podršku polaznicima u prvom javnom predstavljanju rada. Ulaz je slobodan!

BUBAMARAC
U nedjelju 7. svibnja u sklopu dječjeg programa Bubamarac u Kući umjetnosti Arsen najmlađa Arsenova publika imat će priliku pogledati prvi hrvatski dječji SF film - Moj dida je pao s Marsa u režiji Marine Andree Škop. Što se dogodi kada djeda devetogodišnje Une otmu izvanzemaljci, Bubamarci će na velikom platnu gledati od 11 sati.  Prikazan je na više od 50 međunarodnih festivala, film je osvojio 14 nagrada, a imao je i svoju uspješnu međunarodnu kinodistribuciju!

ULAZNICE
Ulaznice za sve programe Kuće umjetnosti Arsen dostupne su online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen. Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje članske iskaznice pri kupnji ulaznica na blagajni Arsena ostvaruju popust. Sve novosti i detalje o programima pogledajte na stranicama Kuće umjetnosti Arsen i na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.

  Objavljeno: 02.05.2023, 08:45h