Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Najavljen 64. Međunarodni dječji festival

Najavljen 64. Međunarodni dječji festival

 

 

Jakov Bilić, ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare program 64. Međunarodnog dječjeg festivala koji počinje 22. lipnja, a završava 6. srpnja.

64. MDF, uz izravni prijenos, moći će se pratiti i na HRT-u, a otvara ga ‘Ero s onoga svijeta’ Milana Begovića i Jakova Gotovca u izvedbi Zagrebačkog kazališta lutaka u režiji Krešimira Dolenčića, koji je zaslužan što već više od 30 godina to kultno djelo igra na raznim pozornicama, a sad je prilagođen djeci.

„Na ovogodišnjem MDF-u bit će izvedeno oko 200 programa, a izvest će ih više od dvije tisuće sudionika u Šibeniku, ali i u manjim mjestima, općinama i gradovima od otoka do zaleđa Šibensko-kninske županije. Zbog energetske obnove kazališta neće biti programa u kazalištu, ali hoće na šibenskim ulicama, trgovima i Poljani“, kazao je Bilić.

U petak 7. lipnja u 10 sati počinju upisi u radionice kojih je ove godine čak 52. Upisi su isključivo online, a jedno dijete će moći upisati samo jednu radionicu.

Prodaja ulaznica za Ljetnu pozornicu počinje 12. lipnja, a cijena je 6 eura, osim za otvaranje i zatvaranje Festivala kad je 8 eura.

Ovogodišnji MDF zatvara predstava Pepeljuga iz Zorinog doma iz Karlovca, a Pepeljugu će, nekoliko dana prije igrati i Nacionalno makedonsko kazalište.

Mirjana Žurić, pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika, najavila je i tradicionalnu Šibensku noć na dan otvorenja festivala.

„Svirat će grupa Magazin, a bit će i trominutnog vatrometa. Odlučili smo da u Šibeniku vatrometa, u kontroliranim uvjetima, bude samo jedan put u godini i to na dan otvorenja Festivala“, kazala Žurić.

 

  Objavljeno: 06.06.2024, 13:54h