Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nakon šest godina Grad Šibenik kreće s izgradnjom POS-ovih stanova

Nakon šest godina Grad Šibenik kreće s izgradnjom  POS-ovih stanova

 

 

Od preuzimanja odgovornosti za Grad, gradonačelnik dr. Željko Burić oformio je radnu skupinu na čelu sa zamjenikom mr.sc. Danijelom Miletom, koja je nakon dva mjeseca projekt pripremila za potpisivanje ugovora o  gradnji komunalne infrastrukture za objekte koji će se, po programu poticane stanogradnje (POS), graditi. U projekt se kreće nakon gotovo šest godina stanke.

Gradonačelnik Željko Burić izrazio je zadovoljstvo što je još jedan važan projekt pred realizacijom: „Ispunjava se još jedno naše predizborno obećanje, a kada su mlade obitelji u pitanju, ono ima još veću važnost. Pored toga, ulaganje u komunalnu infrastrukturu i urbaniziranje Šibenika u svakom segmentu moja je misija. Pred nama je još ovakvih projekata, no radimo sustavno i siguran sam da ćemo probuditi Šibenik“.

"Pomaknuli smo poticajnu stanogradnju s mrtve točke i nastavljamo s pripremom dokumentacije. Prvu tešku mehanizaciju očekujem do kraja sljedećeg ljeta, a po potrebi ćemo proširiti listu reda prvenstva zainteresiranih građana. Više nema zavlačenja, POS dolazi u Šibenik i to na najisplativiji način za gradski proračun.' , kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Predstavnici investitora, Elanija d.o.o. gđa Marija Wallner  i ALDI d.o.o. g. Ljubo Đula nekoliko puta su naglasili zadovoljstvo brzinom pripreme ugovora koji vodi ka konačnoj realizaciji POS-a u Šibeniku. „Iako smo ovo zemljište kupili prije punih šest godina dogodio se  zastoj u razgovoru oko njegova stavljanja u funkciju. Sada smo u samo dva mjeseca dogovorili i s Gradom Šibenikom i s APN-om realizaciju projekta koji će, ne samo šibenskim obiteljima, već i drugim građanima s područja Republike Hrvatske, dati mogućnost kupnje stana na iznimnoj lokaciji po POS-ovoj cijeni.“, kazala je gđa Wallner. 

Na Pročišćenoj listi reda prvenstva je u ovom trenutku 128 prijavljenih građana zainteresiranih za predmetnu izgradnju sukladno odredbama  Zakona o društveno poticanoj stanogradnji, a Grad Šibenik će provesti i dopunski natječaj. 

Gradonačelnik Burić prošli  tjedan je potpisao ugovor s investitorima; Elanija d.o.o. iz Splita i Aldi d.o.o. iz Solina, koji će na Meterizama, izgraditi 280 stanova, od kojih će dio biti namijenjen za stanare POS-a, a dio za tržište. S Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) usuglašeno je da Grad Šibenik odustane od gradnje po POS-ovom modelu na Meterizama kod škole, te da se POS realizira na novoj lokaciji

Investitori su  vlasnici zemljišta u obuhvatu PUP Meterize na kojima je označenim planom predviđena gradnja stambenih zgrada te javne prometnice s pripadajućim sadržajima.

Kako je zemljište komunalno neopremljeno, te je potrebno izgraditi pristupnu prometnicu u zahvatu, a po potrebi dijelom komunalnu infrastrukturu izvan zahvata prometnice (kolektor za otpadne vode), to su investitori ugovorom preuzeli obvezu izgradnje javne prometnice s pripadajućim sadržajima. U tu svrhu izradit će se projektna dokumentacija radi ishođenja lokacijske dozvole prometnice te potvrde gl. projekta radi izgradnje, u konačnici, nerazvrstane ceste s pješačkim nogostupom, rubnikom, vertikalnom i horizontalnom signalizacijom, javnom rasvjetom, sustavom za opskrbu pitkom vodom, i sustavom za   odvodnju otpadnih i oborinskih voda te infrastrukturom za opskrbu plinom i  DTK sustavom te s  pripadajućim javnim površinama (javno parkiranje, zelene površine).

  Objavljeno: 16.09.2013, 12:53h