Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nastavak projekta „Aglomeracije“: Uređuju se i infrastrukturno opremaju Ulica Petra Grubišića i Zadarska ulica u Šibeniku

Nastavak projekta „Aglomeracije“: Uređuju se i infrastrukturno opremaju Ulica Petra Grubišića i Zadarska ulica u Šibeniku

 

 

Ugovor o radovima na uređenju Ulice Petra Grubišića i Zadarske ulice u Šibeniku te postavci vodovodnih i HT instalacija  između Grada Šibenika, „Vodovoda i odvodnje“ d.o.o. i „Hrvatskog telekoma“ d.d., kao zajednice naručitelja,  te TEC gradnje d.o.o.,  kao odabranog izvođača radova, potpisali su danas Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika, Damir Martinović, član Uprave „Vodovoda i odvodnje“ d.o.o., Dragutin Gašpari, direktor Odjela za upravljanje projektima u izgradnji pristupne mreže HT-a te Antonijo Svirčić, član Uprave TEC gradnje d.o.o.

Radovi će, sukladno ugovornim odredbama, započeti najkasnije za deset dana, a bit će obavljeni u dvije faze. U prvoj fazi koja će trajati pet mjeseci uređivat će se Ulica Petra Grubišića, dok će se u drugoj fazi pristupiti uređenju i postavci instalacija u Zadarskoj ulici gdje će radovi trajati tri mjeseca.  

Ukupna cijena radova bez PDV-a je 2.681.671,96 kuna, a vrijednost radova koje je naručio Grad Šibenik je  1.125.750,80 kuna (bez PDV-a). Vodovod i odvodnja d.o.o., pak, participirat će u ukupnoj cijeni sa 1.480.865,00 kuna (bez PDV-a), dok će naručitelj Hrvatski telekom d.d. za postavku HT instalacija izdvojiti  75.056,16 kuna (bez PDV-a).

„U sklopu nedavno završenog projekta Aglomeracije izgrađeno je 52 kilometra sustava odvodnje i provedena je izgradnja i rekonstrukcija 35 kilometara gradske vodoopskrbne mreže. Neke od ulica obuhvaćenih Aglomeracijom su vitalne gradske prometnice poput Ulice Matije Gupca ili Ulice Kralja Zvonimira. Sada idemo dalje te će Ulica Petra Grubišića i Zadarska ulica dobiti istu razinu komunalne opremljenosti. Ovaj ugovor je primjer uspješne suradnje svih dionika čija se infrastruktura nalazi u podzemlju javnih prometnica, te već sad polučuje sinergijski efekt" - istaknuo je, prilikom potpisivanja ugovora, zamjenik gradonačelnika Mileta.   

Da je riječ o svojevrsnom nastavku projekta „Aglomeracije“ kazao je tom prigodom i direktor „Vodovoda“ Damir Martinović podsjetivši na to da će u spomenutim ulicama biti zamijenjena kanalizacijska i vodovodna mreža stara 60-ak godina.

Zadovoljstvo ovim i svim budućim projektima koje će realizirati u suradnji sa Gradom Šibenikom izrazio je ispred Hrvatskog telekoma Dragutin Gašpari dok je Antonijo Svirčić, u ime tvrtke TEC gradnja najavio kako će se izvođač radova maksimalno angažirati da radove u Grubišićevoj i Zadarskoj ulici obavi ekspeditivno i u roku.

  Objavljeno: 15.02.2022, 10:39h