Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

NEET akademija Centra Trokut Šibenik zaposlila svoje prve polaznike

NEET akademija Centra Trokut Šibenik zaposlila svoje prve polaznike

 

 

Trokut Šibenik prošle je zime pokrenuo NEET AKADEMIJU u suradnji s partnerima FINA, Fores d.o.o., IN2 d.o.o., LibuSoft d.o.o. i Veleučilištem u Šibeniku, te je upisao prvu grupu polaznika za IT zanimanje poslovni analitičar. Akademija je namijenjena pripadnicima NEET skupine – mladim nezaposlenim osobama koje nisu u sustavu obrazovanja, ali i onima koji su zaposleni na neadekvatnim poslovima i žele promjenu u karijeri. Za sve polaznike edukacija je bila besplatna, dok je cijeli program prekvalifikacije trajao 6 mjeseci. U tom razdoblju polaznici su prošli kroz kombinaciju teoretskog i praktičnog dijela edukacije s naglaskom na praktičan rad po zadanom rasporedu koji je uključivao 40 sati teoretske nastave i vježbi, 2 tjedna izrade seminarskog rada u gradskoj/županijskoj tvrtki/ustanovi te 3 mjeseca stručne prakse u nekoj od IT tvrtki.

Za vrijeme Trokut NEET Akademije, a u skladu s važećom politikom HZZ-a za polaznike koji ispunjavaju potrebne uvjete i vode se u evidenciji nezaposlenih pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, stručna praksa je bila financirana kroz mjere aktivne politike zapošljavanja. Za polaznike je to značilo da im je bila osigurana mjesečna novčana naknada u visini minimalne hrvatske plaće, a putne troškove pokrivao je HZZ.

- Drago nam je kako se već prva naša NEET Akademija pokazala uspješnom jer prije samog kraja već možemo reći da se 30 posto polaznika zaposlilo u IT industriji. Nakon razgovora s ostalim partnerima ovog projekta, optimistična sam i u pogledu dodatnog zapošljavanja polaznika NEET Akademije do kraja samog programa. Sve u svemu, jako smo zadovoljni što smo uspjeli osigurati mladima prekvalifikaciju u IT zanimanje posredstvom naših partnera, odličnih  predavača poput Ivanke Zadro, mentora Branke Lasić iz Foresa, Želimira Mikulića s Veleučilišta u Šibeniku i drugih.  Pridonijelo je tome i iskustvo djelatnika iz Libusofta i  zajednički trud naše ekipe iz Trokuta. Svi polaznici naše akademije su sjajne mlade osobe uglavnom s područja Šibensko-kninske županije koje su sada prekvalificirane za IT zanimanje, dok su se neki i zaposlili - istaknula je Diana Mudrinić, direktorica "Trokuta" napomenuvši kako su se u vrijeme pandemije mjesta poput "Trokuta" pokazala zahvalnima za rad zaposlenika onih tvrtki koje uglavnom svoja sjedišta imaju u drugim gradovima.

Kruno Paić, jedan od polaznika Trokut NEET Akademije te ujedno jedan od najnovijih zaposlenika IN2 grupe istaknuo je kako je NEET Akademija dala jako dobre temelje za početak prakse u firmi:

- Predavači su bili stručni te je raspodjela teorije i praktičnih zadataka bila u odličnom omjeru. Posebno bih pohvalio gospođu Ivanku Zadro koja nam je u kratko vrijeme prenijela osnove termine koje se koriste u IT-u, a oni su nam pomogli u komunikaciji s mentorom i drugim kolegama na praksi. Praksa kao praksa je bila odlično isplanirana od strane IN2, polako su nas uvodili u posao te u skladu s našim mogućnostima, povećavali razinu odgovornosti i količinu nove materije. Ako se ova akademija ponovi, svakako preporučujem svim zainteresiranima da se prijave - kazao je Kruno.

O važnosti  Trokut NEET Akademije i mogućnosti koje joj je pružila, najbolje je opisala Marija  Bažant:

- Rad u IT sektoru mi je oduvijek bio san, koji je sada postao stvarnost. Tijekom akademije dobila sam okvirnu sliku što je razvoj i implementacija softverskih rješenja te sam stečena znanja mogla primijeniti kroz stručnu praksu u zagrebačkoj firmi, IN2 grupi. Pred kraj stručne prakse ponudili su mi ugovor koji sam bez puno razmišljanja prihvatila, te sam tako i ja postala stanarka "Trokuta". Moderno okruženje unutar "Trokuta", može biti samo motivirajući faktor za rad, a poticajno je i to što  si okružen uspješnim mladim ljudima čije te priče  potiču na konstantno učenje i usavršavanje - mišljenja je Marija koja smatra  da je najveća prednost rada za IN2 grupu mogućnost napredovanja. IN2 grupa je, veli,  savršeno mjesto za profesionalni rast i razvoj mladih ljudi, a NEET akademija je nadmašila njezina očekivanja i otvorila joj novi put u poslovni svijet.

Slična su iskustva i polaznice Trokut NEET Akademije Marte Valović koja  naglašava kako su joj predavanja i seminari u sklopu NEET Akademije omogućili predznanje o poslovnim procesima te programima koje IT firme, u kojima je odrađivala praksu, konstantno razvijaju.

- Posebno bih zahvalila svim partnerima koji su bili dijelom ove priče i omogućili da se mladi prekvalificiraju i zaposle u IT industriji. Šibenik se pokazao mjestom koje ima mlade s puno potencijala, a na nama i našim partnerima je zadatak da ih dodatno potaknemo da zakorače u svijet IT-a. Dalje nam je u planu nova Trokut NEET Akademija koja će se ovaj put baviti prekvalifikacijom za zanimanje junior programera. Ubrzo ćemo objaviti i prijave za novu Akademiju te bi svim zainteresiranima preporučila da nas i dalje prate na našim društvenim mrežama na kojima objavljujemo sve novosti -  kazala je na kraju Diana Mudrinić.

  Objavljeno: 26.05.2021, 09:39h