Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Nova Poljana posveta je šibenskim vizionarima koji su oblikovali našu povijest i sadašnjost

 Nova Poljana posveta je šibenskim vizionarima koji su oblikovali našu povijest i sadašnjost

 

 

Radovi na izgradnji logističkog centra i rekonstrukciji glavnog gradskog trga u Šibeniku su završeni. Poljana je spremna primiti prve šetače na površini i automobile u podzemnim etažama. Program otvorenja trajat će od petka, 26. lipnja do nedjelje, 28. lipnja i obuhvaća niz predavanja, izložbi, koncerata i prije svega, puno điravanja. Sama svečanost otvorenja održat će se u subotu, 27. lipnja, s početkom u 21 sat. Poljanu će otvoriti gradonačelnik Željko Burić.

 

Otvorenje Poljane proći će u znaku šibenskih kulturnih brendova. Nastupit će Šibenska narodna glazba, Šibensko pjevačko društvo Kolo, Gradski komorni orkestar, Plesni teatar Sjene, dječji zbor Zdravo maleni i Šuštine. Program će voditi glumci HNK u Šibeniku. Predavanja i izložbe organizirat će Muzej Grada Šibenika i Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“. Organizaciju i koncept otvorenja potpisuje JU „Tvrđave kulture“. Cilj programa je povezivanje prošlosti i sadašnjosti, tradicije i moderne te života i umjetnosti. Stariji Šibenčani će ponovo moći učiniti svoj najdraži đir, a javnosti će se predstaviti i dvije nove pozornice na otvorenom. Na prvoj etaži podzemnog logističkog centra, Udruženje hrvatskih arhitekata postavit će Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2019. godini. To je veliko priznanje za grad Šibenik i svojevrsna potvrda arhitektonske i umjetničke vrijednosti nove Poljane.

 

Izgled i sadržaji nove Poljane posvećeni su šibenskim umjetnicima, znanstvenicima i vizionarima koji su oblikovali našu povijest i sadašnjost. To je priča o obitelji Mazzoleni, Jurju Šižgoriću, Robertu Visianiju, Ivanu Vitiću, Faustu Vrančiću i Anti Šupuku. Iduća tri dana bit će izvrsna prilika za upoznavanje tog jedinstvenog, ali nedovoljno poznatog dijela naše povijesti. Priču o šibenskim vizionarima ispričat će vodiči iz Udruge turističkih vodiča „Mihovil“. Besplatni obilasci Poljane, održat će se u nedjelju, 28. lipnja s početkom u 10,00 i 20,00 sati.

 

Tijekom svečanosti otvorenja, u vremenu od 20 do 22 sata, promet Ulicom kralja Zvonimira i Ulicom Vladimira Nazora, bit će privremeno zatvoren kako bi se program odvijao nesmetano. Podzemna garaža bit će otvorena za građane od 23 sata, a tijekom vikenda parkiralište će raditi u probnoj fazi i neće se naplaćivati.  

 

Posebna pozornost posvećena je organizaciji u uvjetima povećanog opreza zbog epidemiološke situacije. Događanja su organizirana na više različitih mikrolokacija i u različitim vremenima, u razmaku od petka do nedjelje, kako bi se smanjila koncentracija posjetitelja na istom mjestu.  Nakon ceremonije otvorenja, dio programa će se proširiti na ostale gradske trgove i ulice. Na prilazima Poljani bit će postavljeni punktovi s dezinficijensima. Stolice pred izvođačima bit će postavljene uz propisani razmak, a građane koji će stajati na nogama i điravati Poljanom, pozivamo da budu odgovorni i vode računa o svom zdravlju i zdravlju naših sugrađana.

 

Rekonstrukcija Poljane i izgradnja logističkog centra dio su projekta „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 99.3 milijuna kuna od čega Europska unija iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija sufinancira 73.8 milijuna kuna.

Cjelokupni program i satnica otvorenja Poljane

 

  Objavljeno: 25.06.2020, 12:31h