Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Novi izgled internetske stranice Grada Šibenika

Novi izgled internetske stranice Grada Šibenika

 

 

Grad Šibenik redizajnirao je službenu internetsku stranicu (www.sibenik.hr)  te je prilagodio potrebama građana.Osim jednostavnijeg i preglednijeg dizajna koji je prilagođen zaslonima svih uređaja, stranica nudi i nove sadržaje –  internetske i mobilne aplikacije koje su namijenjene efikasnom pronalasku važnih informacija, poboljšanju kvalitete života građana, učinkovitijem i transparentnijem radu gradske uprave te u konačnici bržem razvoju grada Šibenika.

 

Građanima je na internetskoj stranici od danas dostupna rubrika „Prijava komunalnih problema“ u sklopu koje se dolazi do besplatne web i mobilne aplikacije Popravimo.hr. Posredstvom navedene aplikacije građanima se nudi cijeli spektar mogućnosti – od prijave komunalnih i prometnih infrastrukturnih problema do praćenja  njihovog rješavanja.  Svojim objavama, bilo da je riječ o upitima, pritužbama ili pohvalama, riječima i fotografijom „s terena“  korisnici aplikacije mogu  pridonijeti podizanju kvalitete života u našem gradu.

 

Aplikacija Popravimo.hr građanima je dostupna u uobičajenim web trgovinama ovisno o operativnom sustavu mobilnog uređaja (App Store, Google play), a aplikacija se može koristiti na računalima, tabletima i mobilnim uređajima te nisu potrebni nikakvi programski alati ili dodatne instalacije za korištenje aplikacije.  Komunalne službe Grada Šibenika navedenu aplikaciju uspješno koriste već godinu dana za potrebe komunikacije s ugovornim izvođačima kao što su tvrtke Pectus d.o.o., AS-Eko d.o.o, Signalizacija d.o.o. itd.

 

Na redizajniranim internetskim stranicama po prvi put dostupan  je i Geoinformacijski (GIS) sustav grada Šibenika. Portal je namijenjen svim građanima, ali i potencijalnim investitorima, te omogućuje jednostavan i brz pristup informacijama o pravilima korištenja prostora i važećim prostornim planovima na administrativnom području Grada. Funkcionalnosti javnog portala omogućuju preklapanje i interaktivni pregled više odabranih slojeva prostornih planova na raznim kartografskim podlogama, ovisno o individualnim željama svakog korisnika.

Jedna od novosti je rubrika eUsluge u sklopu koje građani na jednom mjestu mogu pronaći obrasce za izravnu komunikaciju s nadležnim gradskim odjelima.

Cilj Grada Šibenika je u narednom periodu povećati broj online usluga kako bi se što više administrativnih postupaka u potpunosti provelo online putem.

Redizajn službene internetske stranice Grada Šibenika izradio je obrt Median-kreativna rješenja.

  Objavljeno: 01.06.2020, 12:09h